Belkin heeft op CES twee nieuwigheden gepresenteerd voor WeMo, een slim domoticasysteem. Naast een slimme ledlamp is vooral de WeMo Maker de ster van de show.

Advertentie

Belkin WeMo is een slimme domotica-oplossing die vooral dankzij de If This Then That-integratie bijzonder flexibel is. In België is het WeMo-aanbod kleiner dan in Amerika, maar binnenkort mogen we naast de slimme stekkers en bewegingssensors ook slimme ledlampen en de WeMo Maker verwelkomen.

De WeMo LED Bulb kan je vergelijk met de Philips Hue qua werking, behalve dat de LED Bulb gebruikmaakt van een witte led in plaats van een RGB-led. Voorlopig is er maar één kleur: warm wit. De lamp is dimbaar en kan je helemaal integreren in IFTTT voor oneindig veel toepassingen. Een starterskit bestaat uit twee lampen en een WeMo Link en kost 99 euro. Per extra lamp betaal je 35 euro.

[related_article id=”160734″]

Naast de ledlamp toont Belkin de WeMo Maker op CES. In plaats van apparaten te verkopen waarin WeMo zit, kan je met de WeMo Maker apparaten integreren in WeMo. Naast de stroomvoorziening is er plaats voor 5V-sensoren die zo de aan/uit-schakelaar van de WeMo Maker controleren. Zo kan je bijvoorbeeld handig je garagepoort automatiseren of je oven.

De WeMo Maker vergt iets meer technische kennis, maar voor de doe-het-zelvers is het een schot in de roos. Voorlopig is er nog geen prijs bekend voor de WeMo Maker. Beide nieuwe WeMo-apparaten zouden ongeveer rond april in de winkel moeten liggen.