Nieuws

FacialNetwork herkent gezichten van onbekenden

Zou je graag willen daten met die ene persoon op de trein? De app NameTag voor Android, iOS en Google Glass gebruikt gezichtsherkenning om voorbijgangers te koppelen aan hun social media-profielen.

Je gezicht zou binnenkort wel eens je visitekaartje kunnen zijn. FacialNetwork werkt namelijk erg hard aan een app voor Android, iOS en Google Glass waarmee je een onbekende kunt fotograferen om vervolgens persoonlijke informatie te achterhalen.

Nadat je een portretfoto van iemand op straat, in de trein of op in een club gemaakt hebt, stuurt NameTag het plaatje naar der server om het vervolgens te vergelijken met miljoenen foto’s. Als er een match is, krijg je een naam, meerdere foto’s en URL’s naar sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Twitter, te zien.

[related_article id=”158578″]

FacialNetwork gaat zelfs nog een stapje verder en onderhandelt met verschillende datingsites zoals Plenty of Fish, OKCupid en Match.com om ook hier profielfoto’s te mogen scannen. In de Verenigde Staten worden de foto’s zelfs vergeleken met een lijst van een zedendelinquenten.

“Dankzij NameTag kan het veel eenvoudiger zijn om interessante mensen te leren kennen. We denken ook dat online en offline daten hierdoor veiliger zal zijn omdat we meer inzicht krijgen in de mensen rondom ons”, zegt Kevin Alan Tussy van FacialNetwork.

Apps zoals NameTag zijn echter niet helemaal in de regel met de privacywetgeving. Dat is ook de reden waarom Google Glass op dit moment nog geen apps met gezichtsherkenning toelaat in de MyGlass App Store.

Dit houdt echter niet tegen dat de app wel op toestellen met een jailbreak geïnstalleerd kan worden.

“Mensen zullen binnenkort via NameTage.ws kunnen inloggen en kiezen of hun persoonlijke informatie aan anderen getoond mag worden. We willen met NameTag de privacy van iemand niet schenden. We willen gewoon mensen in contact brengen met anderen”, aldus Tussy. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business