Nieuws

Hoe je iOS 7-apparaat te jailbreaken?

Een jailbreak uitvoeren op een iPhone of iPad met iOS7 neemt maar een paar minuten tijd in beslag. Daarna kan je meteen gaan experimenteren met je favoriete tweaks, apps en nieuwe features.

Het evasi0n-team is weer terug met een jailbreak-tooltje voor iOS7-apparaten. Vorig jaar bracht dezelfde groep al een kraak uit voor iOS6 en die was heel gemakkelijk te gebruiken. Diezelfde kraak werd nu geüpdatet om ook met iOS7 te werken.

iOS 7 tot 7.0.4
Om met deze tool aan de slag te gaan, moet je apparaat iOS7 tot iOS 7.0.4 draaien. De vereiste stappen zijn bijna dezelfde als bij iOS6: je downloadt de evasi0n-kraak en voert hem uit terwijl je iPhone of iPad aan de computer hangt. Op dit moment bestaat de kraak alleen nog maar voor Windows en Mac, Linux-gebruikers blijven in de kou staan.

[related_article id=”161920″]

Een goede raad: maak voor je begint een complete back-up van je telefoon of tablet met iCloud of iTunes. Als je iTunes gebruikt, vink dan zeker aan dat je die back-up wilt encrypteren (wachtwoord niet vergeten!). Als je je iOS-apparaat ooit opnieuw moet installeren zal dat daardoor een stuk sneller gaan.

Door je back-up te encrypteren, bewaar je immers ook je wachtwoorden en daardoor moet je niet telkens weer opnieuw inloggen in alle apps en e-maildiensten die je nu gebruikt. iCloud werkt ook zo, trouwens.

Officiële waarschuwing
Oké, het is nu tijd voor de officiële waarschuwing over het jailbreaken van je toestel: telkens als je de officiële software van je apparaat aanpast, loop je het risico dat er iets verkeerds gaat of dat bepaalde zaken niet meer werken. Door je telefoon te jailbreaken, neem je zelf de verantwoordelijkheid voor alles wat fout gaat. In het ergste geval zal je je telefoon opnieuw moeten initialiseren in de DFU-mode, maar ook dat is eigenlijk doodsimpel.

Je hebt een back-up gemaakt van je toestel, je hebt de inlogbeveiliging uitgeschakeld (waardoor de jailbreak sneller verloopt en minder kans op fouten geeft) en je hebt de evasi0n-tool gedownload. Nu je kan die tool ook gaan installeren. Gebruikers van Mac OS X die een waarschuwing krijgen dat deze tool van een ‘niet vertrouwde ontwikkelaar’ is, moeten rechtsklikken en ‘Open’ selecteren.

Geduld
Daarna is het moeilijkste al voorbij en hoef je enkel nog de instructies op het scherm te volgen. Sluit je iOS-apparaat aan, klik op de ‘Jailbreak’-knop en wacht. Het langste deel van de kraak gebeurt wanneer de evasi0n-tool alle benodigde bestanden en bundles op je telefoon overzet, inclusief een icoontje voor de evasi0n-app. Het kan gebeuren dat je dat icoontje al ziet terwijl je telefoon nog niet helemaal klaar. Druk er dan niet meteen op, maar wacht gewoon tot je dat gevraagd wordt (geduld is een mooie eigenschap).

Je telefoon of tablet zal enkele keren opnieuw opstarten tijdens de kraak. Zodra dat achter de rug is, zal je gevraagd worden om hem te ontgrendelen. Daarna krijg je de instructie om op de evasi0n-app te drukken. Daarna herstart hij nog een keer en je jailbreak is klaar.

Tussen je apps vind je nu ook de Cydia-winkel en je kan meteen gaan tweaken en experimenteren.  

Foutje…
Mocht er iets fout gaan, of kom je na een tijdje tot de conclusie dat dat jailbreaken toch niks voor jou is, dan kan je je telefoon opnieuw herstellen met de back-up die je gemaakt hebt. Meer informatie vind je in de ‘evasi0n troubleshooting guide’. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business