Nieuws

Blackphone: tegen bespiedende ogen

Binnenkort verschijnt er een nieuwe smartphone op de markt. De Blackphone geeft de gebruikers de volledige controle over privacy. Deze telefoon afluisteren is erg lastig.

Silent Circle en Geeksphone maakten woensdag bekend een samenwerking te zijn aangegaan. De gezamenlijke onderneming werkt vanuit Zwitserland en komt binnenkort met haar eerste product, de Blackphone. Deze door Android aangedreven smartphone geeft gebruikers heel veel invloed op privacy en de instellingen.

De telefoon draait op PrivatOS, een versie van Android georiënteerd op beveiliging. De Blackphone is een onafhankelijke smartphone waarmee consumenten en bedrijven beveiligde telefoongesprekken kunnen voeren, beveiligde berichten kunnen uitwisselen, veilig bestanden kunnen opslaan en versturen en kunnen videochatten zonder hun privacy aan te tasten.

[related_article id=”158578″]

Geesteskind
De Blackphone is het geesteskind van diverse beveiligings- en technologiespecialisten, onder wie Phil Zimmerman (bedenker PGP), Javier Aguera (medeoprichter Geeksphone), Jon Callas (medeoprichter PGP en technisch directeur Silent Circle), Rodrigo Silva-Ramos (medeoprichter Geeksphone) en Mike Janke (directeur Silent Circle en voormalig Navy Seal).

“Mijn hele carrière heb ik gewijd aan het maken van veilige telefonieproducten”, vertelt Zimmerman. “Blackphone geeft gebruikers alles wat zij nodig hebben om hun privacy te waarborgen en zelf controle te hebben over al hun communicatie, uiteraard samen met alle andere functies die men van een smartphone verwacht.”

Mobile World Congress
Het bedrijf onthult de Blackphone op het Mobile World Congress in Barcelona. Vanaf eind februari is het mogelijk een voorbestelling te plaatsen. Wanneer de telefoon verschijnt en wat hij moet kosten is nog niet bekend.

Geeksphone opereert vanuit Madrid. Het bedrijf ontwikkelt en promoot opensource-oplossingen. Silent Circle zit in Washington DC. Deze wereldwijde dienst versleutelt berichten om ze veilig te versturen. Het bedrijf was voornamelijk bekend van de beveiligde e-mailservice Silent Mail, voordat de oprichters hiermee stopten vanwege de bekendmakingen van de spionage-activiteiten van de Amerikaanse overheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business