Nieuws

Belgen veranderen massaal van telecomaanbieder

Ruim 1,2 miljoen Belgen veranderden vorig jaar van gsm-operator. Deze trend startte in oktober 2012. Vanaf toen was het immers mogelijk om na zes maanden gratis over te stappen.

Liefst 1.218.085 Belgen kozen in 2013 voor een andere gsm-operator. Dat blijkt uit een onderzoek van VTM.

In 2012 lag dat cijfer zo’n 23 procent lager. Toen ruilden minder dan één miljoen mensen hun telecomoperator in voor een andere.

[related_article id=”158455″]

Het keerpunt kwam er in oktober 2012. Er werd toen een bepaling van kracht die het mogelijk maakt om een telefoonabonnement na zes maanden gratis op te zeggen. Voorheen kon je een abonnement alleen kosteloos stopzetten na het uitzitten van de contractduur.

Wie vroeger contractbreuk wilde plegen, was verplicht om een opzegvergoeding te betalen. En dat bedrag kon vaak hoog oplopen.

Consumenten vergelijken de verschillende formules van de Belgische operators steeds vaker, en daar is minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte erg tevreden mee.

Om te weten welke tariefformule het meest geschikt is, kun je onder andere terecht op bestetarief.be. Overstappen naar een andere operator is vandaag erg eenvoudig. Je kunt je nummer behouden en meestal is de klus in enkele dagen geklaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business