Nieuws

Test je luistervaardigheid met Philips Golden Ears

Op de Golden Ears-website van Philips kun je testen hoe goed je gehoor is aan de hand van een reeks uitdagingen. Tevens bevat het platform veel informatie over geluid en audio.

De kwaliteit van geluid is heel belangrijk voor Philips. Om ervoor te zorgen dat de producten die het bedrijf op de markt brengt aan de hoogste eisen voldoen, heeft Philips een aantal luisterexperts die alles testen. Dit team heet Golden Ears.

De experts zijn getraind om minieme verschillen in geluidskwaliteiten te kunnen onderscheiden. Philips past deze expertise en kennis toe in elk geluidsapparaat dat het bedrijf ontwerpt, om zo een superieure luisterervaring te garanderen voor zijn audioreeks.

[related_article id=”160734″]

Philips is onder meer bekend van historische uitvindingen als de Chapel Radio, het cassettebandje en de cd-speler. Deze producten staan model voor de toewijding aan innovatie en de zoektocht naar de ultieme luisterervaring.

Vijf hoofdkenmerken
In aansluiting op het team van Golden Ears komt Philips met een website onder dezelfde naam waarop iedereen zijn luistervaardigheid kan testen. Door oefeningen te doen aan de hand van vijf hoofdkenmerken kunnen bezoekers controleren hoe goed hun gehoor is.

Je begint met de klankkleur om het verschil in toon of frequentie van de muziekcontent te bepalen. Vervolgens check je of het ontbreken van hoge tonen, vervorming of ruis subtiele details maskeren.

De ruimtelijke indruk bepaalt de diepte van het geluid. En de bas is verantwoordelijk voor de lage frequenties. Je sluit af met het volume, de perceptie van geluidskracht en wat voor invloed dit heeft.

Verschillende niveaus
Er zijn vier moeilijkheidsgraden: Beginner, Brons, Zilver en ten slotte Gouden Oren. Elk niveau bestaat uit korte uitdagingen die zijn gericht op het ontwikkelen en testen van de luistervaardigheden.

Iedereen begint vooraan. Wanneer je een fout antwoord geeft, ga je een stapje terug. Zodra je een niveau voltooit, speel je automatisch de volgende moeilijkheidsgraad vrij. Je kunt de hele test in je eigen tempo doen, er zit geen tijdsdruk op.

Om het basisniveau te volbrengen heb je ongeveer twintig minuten nodig. Daarna neemt de moeilijkheid alleen maar toe. Daarom is het mogelijk een account aan te maken en je voortgang op te slaan, zodat je in een later stadium verder kunt gaan waar je gebleven was.

Educatief
Bij elke uitdaging krijg je uitleg over het kenmerk dat je oefent. De website is een educatief platform met heel veel informatie over geluid. De test is op een leuke manier opgezet en geeft je veel inzicht in audio. Dit komt zeker ten goede van je eigen luisterervaring.

Wanneer je de test gaat doen is het verstandig gebruik te maken van goede apparatuur. Naarmate je verder komt worden de verschillen steeds kleiner. Dus het is van belang dat je goede speakers hebt. Of beter nog: een koptelefoon om zo veel achtergrondgeluiden uit te bannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business