Nieuws

Facebook krijgt ook trending topics

Trending topics zijn erg populair op Twitter. Dat heeft Facebook ook gezien en daarom geeft het vanaf nu ook een overzichtje van de populairste onderwerpen.

De concurrentiestrijd tussen verschillende sociale netwerken is groot. Er worden niet voor niets heel wat ideeën gestolen in sociale media. Nog niet zo lang geleden introduceerde Facebook de hashtag, die al jaren gebruikt werd in Twitter.Vandaag rolt het ook de Twitter-feature Trending topics uit.

Facebook Engineering Manager Chris Struhar kondigde de nieuwe functionaliteit aan via een blogpost. Via een Trending-lijstje in de rechterbovenhoek op de homepage komen we weldra te weten welke actuele onderwerpen het populairst zijn op Facebook.

Wie op een bepaalde trend klikt, krijgt statusupdates van vrienden, Facebook-pagina’s over dit onderwerp en openbare statussen te zien. De kans is groot dat Facebook ook zijn advertentieprogramma zal aanpassen aan deze nieuwe functie.

Facebook rolt de nieuwe functie stap voor stap uit in verschillende landen. Voorlopig is Trending alleen beschikbaar voor de browserversie van Facebook. Volgens TechCrunch krijgen de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en India voorrang.

Struhar schrijft in de blogpost dat Facebook nog volop aan het experimenteren is met Trending voor mobiel. Wanneer de nieuwe functie in de app zal zitten, is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business