Nieuws

Steeds vaker malware in de cloud te vinden

Makers van malware komen tot de conclusie dat de cloud een ideale plek is om schadelijke software te hosten.

Makers van malware beginnen steeds meer in te zien dat de cloud een goede plek is om adware en andere schadelijke software te hosten.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau Solutionary adopteren verspreiders van malware de cloud steeds sneller. Dat doen ze door diensten direct van legitieme aanbieders te kopen of door ze op een of andere manier te compromitteren.

[related_article id=”161920″]

De cloud is een populaire locatie geworden voor mensen met slechte bedoelingen, staat in het rapport te lezen. De verspreiders van schadelijke software gebruiken de cloud op eenzelfde manier als normale consumenten.

Processen vereenvoudigen
Rob Kraus, onderzoeksleider bij Solutionary, zegt: “Malware, en specifieker, de verspreiders ervan, gebruiken deze technologieën om de processen te vereenvoudigen. Het is op deze manier makkelijker om software uit te zetten en website te creëren.”

De cloud staat malwareverspreiders toe om snel en kostenefficiënt websites te ontwikkelen en te publiceren. Om geografische blacklisting te voorkomen verschuilen ze zich achter de goede reputatie van de grote hostingbedrijven.

Amerika kent de meeste schadelijke software, ongeveer 44 procent van alle malware wordt daar gehost. Dat is grofweg negen keer meer dan Duitsland, dat met 9 procent op de tweede plaats staat.

De conclusie die Kraus trekt is dat we ons niet alleen meer op de gevaarlijke delen van het web moet focussen, maar dat ook plekken die we voorheen als veilig beschouwden aangetast zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business