Nieuws

Youtopia: filmpjes op YouTube tegelijk bekijken en zoeken

Bekijk YouTube op je iPhone net als op je desktop met deze nieuwe app. Ga al op zoek naar nieuwe filmpjes terwijl je nog een clip aan het kijken bent.

Als je YouTube bezoekt met je computer kun je al door gerelateerde clips bladeren terwijl je nog een video aan het kijken bent, het zogeheten kanaalsurfen. Helaas beschikt de YouTube-app voor de iPhone niet over deze benijdenswaardige mogelijkheid.

Gelukkig is er nu Youtopia, dat je een complete en vermakelijke YouTube-ervaring geeft door je in staat te stellen te kanaalsurfen terwijl het filmpje dat je aan het kijken bent gewoon doorspeelt.

[related_article id=”160734″]

Werkbalken
Met een aanraking van het scherm schakelt de app tussen twee versies: een kijkmodus op volledig scherm of met een overlay. In die laatste modus komen diverse opties (zoals Featured, Kanalen en Zoeken) beschikbaar in een werkbalk aan de linkerkant van je scherm. Rechts staat een lijst met gerelateerde video"s. Onderin verschijnen de afspeelknoppen.

Het is een simpele aanpassing, maar wel een gave: nu kun je makkelijker door andere clips bladeren die je wellicht wil zien. Wanneer je er eentje gevonden hebt, is een aanraking voldoende om hem direct te starten.

Voordelen
Het is tevens mogelijk in te loggen op je YouTube-account. Vervolgens kun je al je favoriete kanalen of lijsten laden. Dan zie je thumbnails van die clips in plaats van willekeurige plaatjes.

Een ander voordeel: als je zoekt naar video"s toont Youtopia hoe andere gebruikers de clips beoordeelden. De YouTube-app van Google doet dat niet.

Tevens kun je aanvinken dat de beelden in een lagere resolutie worden weergegeven wanneer je niet verbonden bent met wifi. Een goede manier om niet je hele databundel in één keer te verkijken.

Clip verkleint niet
Het enige nadeel is dat Youtopia de clip niet verkleint op het moment dat je tijdens het afspelen alvast op zoek gaat naar iets anders. Hierdoor raak je de helft van het beeld kwijt vanwege de werkbalken die verschijnen.

Toch is het voor iedereen die graag kanaalsurft op YouTube zeker de moeite waard om de app een keer te proberen. Alleen al omdat hij gratis is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business