Nieuws

Nieuwe screenshots gelekt van iOS in the Car

Een nieuwe reeks gelekte screenshots van iOS in the Car tonen een totaal ander product dan wat Apple vorig jaar in juni voorstelde.

Het zou wel eens kunnen dat iOS in the Car een echte hit gaat worden. Een reeks nieuwe screenshots tonen dat de iPhone en iPad het dashboard in miljoenen wagens volledig zouden kunnen veranderen.

Eddy Cue sprak vorig jaar in juni voor het eerst over de toepassing tijdens WWDC 2013. “Als je wagen uitgerust is met iOS in the Car kun je een iPhone 5(S/C) aan een voertuig koppelen zodat je Kaarten kunt raadplegen, door je lijst met contacten kunt gaan of afspeellijsten kunt starten via het dashboard. Dankzij Siri Eyes Free kun je het systeem zelfs volledig handenvrij bedienen.”

Door je iPhone aan je dashboard te koppelen, hoef je niet meer naar je telefoonscherm te kijken, en dat komt de veiligheid alleen maar ten goede.

[related_article id=”158256″]

Tijdens WWDC raakte bekend dat twaalf autofabrikanten in iOS in the Car geloofden: Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Ferrari, Chevrolet, Infinity, Kia, Hyundai, Volvo, Acura, Opel en Jaguar. BMW heeft ondertussen ook toegehapt.

Sinds juni werd er niet meer gecommuniceerd over iOS in the Car. Nieuwe screenshots van ontwikkelaar Steven Troughton-Smith tonen echter significante verbeteringen. Op onderstaand screenshot zie je duidelijk het verschil tussen juni 2013 (boven) en vandaag (onder).

Screenshot via MacRumors

Het ziet ernaar uit dat de interface van iOS in the Car verfijnd is. Een precieze lanceerdatum is nog altijd niet bekend. Op de Apple-website staat nog altijd ‘Coming Soon’ te lezen.

Het feit dat Troughton-Smith aan nieuwe screenshots kon komen laat uitschijnen dat Apple opnieuw tests uitvoert met externe ontwikkelaars

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business