Nieuws

Nieuwe 3D-printer kan materialen combineren

De nieuwe 3D-printer van Stratasys heeft grote invloed op de manier van ontwerpen en produceren. Fabrikanten hoeven de verschillende onderdelen later niet meer samen te voegen.

Stratasys heeft met zijn laatste onthulling de markt van 3D-printers op zijn kop gezet. De nieuwe Objet500 Connex3 Color Multi-material 3D Printer kan namelijk basismaterialen combineren, maar ook stijve, flexibele en transparante ingrediënten in dezelfde opdracht mixen.

Dit houdt in dat fabrikanten de verschillende onderdelen later niet meer hoeven samen te voegen. Om kleur aan te brengen maakt de printer van Stratasys gebruik van materialen die lijken op die van een inkjetprinter. Cyaan, magenta en geel worden gecombineerd om de meest uiteenlopende kleuren te creëren.

Onderdelen testen
Hoewel 3D-printen bij enkele consumenten tot de verbeelding spreekt, zijn het toch vooral de fabrikanten die de apparaten veelvuldig inzetten voor productie. Trex Bicyle uit Waterloo, Wisconsin, was een bèta-tester voor de Object500 Connex3.

[related_article id=”160734″]

De fietsenfabrikant maakte een kettingkast en handvatten voor het stuur. Trex was een van de eersten die de Objet500 gebruikte om onderdelen eerst een keer te printen om ze te testen. Na de nodige aanpassingen om de fietservaring te verbeteren kon dan het volledige productieproces opgestart worden.

Uiteindelijk verwacht Stratasys dat de 3D-printer vooral in trek is in de mode-, consumenten-, sportartikelen- en auto-industrie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business