Nieuws

Dell start met verkoop 3D-printers MakerBot

Dell heeft een deal gesloten met marktleider MakerBot om 3D-printers en -scanners te verkopen. Hiermee is het computerbedrijf de concurrentie voor.

3D-printen is meer dan een trend op de CES een paar weken geleden. Het lijkt erop dat dit jaar een vooraanstaande veldslag plaats gaat vinden om hardware te maken voor bedrijven.

Het laatste stukje bewijs dat deze voorspelling ondersteunt is de nieuwe deal tussen Dell en MakerBot, een snel groeiende marktleider op het gebied van 3D-printen.

Voor kleinere bedrijven
Dell heeft bekendgemaakt dat het MakerBots Replicator 3D-printers en -scanners gaat doorverkopen aan kleine en middelgrote ondernemingen.

Andy Rhodes van Dell merkt in de aankondiging op dat de geavanceerde printers goed samengaan met computers gericht op professionals in architectuur, engineering en de productie van digitaal entertainment.

Los van de kmo-markt, laat Rhodes doorschemeren dat het bedrijf tevens een specifieke interesse heeft in het helpen van starters.

Prototypes
Enkele voordelen van 3D-printen, vooral voor bedrijven met beperkte middelen, zijn de tijd en kosten die je bespaart bij het maken (lees: printen) van een prototype binnenshuis voordat je een volledig productieproces opstart.

Dell begint met de verkoop van 3D-printers en -scanners op 20 februari. Het bedrijf start met het aanbieden van zes modellen, tussen de 949 en 6.499 dollar per stuk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business