Nieuws

Edward Snowden is genomineerd voor de Nobelprijs

Een Noorse oud-minister heeft de NSA-klokkenluider Edward Snowden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2014. Baard Vegar Solhjell meent dat we dankzij Snowden kunnen inschatten wat Big Brother allemaal weet.

Baard Vegar Solhjell, voormalig minister van Onderwijs in Noorwegen, heeft de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De oud-minister beweert dat Snowden de wereld veiliger gemaakt heeft door geheime documenten te lekken over de Amerikaanse en Britse spionagediensten.

Op de website van de Links Socialistische Partij (SV) argumenteert Baard Vegar Solhjell dat de voormalige medewerker van de Amerikaanse geheime dienst gezorgd heeft voor een stabielere wereldorde. Dankzij hem weten we op welke schaal de overheid haar burgers in de gaten houdt.

[related_article id=”158578″]

Het Nobelcomité aanvaardt nog tot 1 februari nominaties van een select clubje mensen. Het comité lost normaliter geen letter over wie voorgedragen is. De oud-minister van Onderwijs heeft zelf laten weten wie hij genomineerd heeft. De definitieve lijst met genomineerden wordt later bekendgemaakt.

Om te weten wie uiteindelijk met de Nobelprijs voor de Vrede gaat lopen, moeten we nog wachten tot 10 december. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business