Nieuws

Zeven manieren om je Kloutscore op te krikken

Jouw Kloutscore is een belangrijke indicator van je invloed in sociale media. Lees hier onze tips om je score op te krikken.

Klout wordt door de een verguisd, door de ander bejubeld. Het minste wat je kunt zeggen van de dienst is dat deze controversieel is.

Klout gebruikt statistieken van sociaalnetwerksites om de invloed van mensen op sociale media te meten. Ondanks de controverse houden veel mensen toch rekening met de Kloutscore. Daarom deze tips om die van jou te verbeteren:

1. Wees authentiek
Probeer je Kloutscore niet te manipuleren, maar deel je passies met de wereld. Niet veel mensen doen dat, dus je zult er zo uitspringen.

2. Deel groot persoonlijk nieuws
Ben je voor het eerst vader of moeder geworden? Deel dat nieuws op sociale media! Jason White, senior SEO-strateeg bij Dragon Search Marketing, zag zijn Kloutscore tot 30 punten toenemen door de sociale interacties na het delen van zijn nieuws.

3. Verbind met invloedrijke personen
Als iemand met een hoge Kloutscore jouw tweets retweet, verhoogt je Kloutscore ook. Verbind dus met invloedrijke personen en ga met hen in interactie.

4. Word invloedrijk op minstens één sociaal netwerk
Aan het sociale netwerk waarop je het meest actief bent, wordt door Klout het meeste gewicht toegekend bij het berekenen van je score.

5. Werk harder
Een Kloutscore van in de 30 verkrijgen is relatief eenvoudig. Zodra je de 40 passeert, is het al heel wat meer werk om je Kloutscore verder op te krikken. Je zult meer moeite moeten doen.

6. Word ook offline invloedrijk
Als je niet actief bent op Twitter en Facebook, maar wel op LinkedIn verbonden bent met invloedrijke personen, weegt dat mee in je Kloutscore. Ook als je een populaire Wikipedia-pagina hebt of als er vaak naar je naam gezocht wordt op Microsofts zoekmachine Bing krijg je extra punten.

7. Neem het niet te serieus op
Wil je elke keer dat je je Kloutscore naast je naam ziet staan dat getalletje verbeteren? Voel je je minderwaardig als je je Kloutscore bekijkt? Dan neem je het allemaal te serieus op: Klout bepaalt niet wie je bent.

In samenwerking met Smartbiz.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business