Nieuws

Panasonic GH4 filmt in 4K-resolutie

Het nieuwe vlaggenschip van Panasonic in de Lumix-familie van systeemcamera's wil de kloof tussen consumentencamcorders en professionele videocamera's dichten.

Met de GH4, de nieuwste systeemcamera van Panasonic, kun je filmen in 4K-resolutie. Deze nieuwe videostandaard biedt een viermaal hogere resolutie dan full HD, met 4.096 x 2.160 pixels.

Filmen in full HD of nog lagere resoluties blijft uiteraard mogelijk voor wie niet meteen met een 4K-workflow aan de slag wil. Voor de enorme bandbreedte van 4K-video zal je wel de allersnelste SD-geheugenkaarten moeten gebruiken.

[related_article id=”160734″]

De nieuwe Panasonic GH4 zit in hetzelfde chassis als de GH3 (review), en bevat een 16 megapixelsensor in Micro Four Thirds-formaat. Daarmee houden de gelijkenissen op. Voorganger GH3 werd vorig jaar verkozen tot beste foto-videocamera door EISA, een vereniging van vijftig Europese kwaliteitstijdschriften, waaronder Shoot.

Het nieuwe vlaggenschip in de Lumix-familie wil de kloof tussen consumentencamcorders en professionele videocamera"s dichten.

De GH4 gebruikt een contrastgebaseerd autofocussysteem. Dankzij een nieuwe technologie die Panasonic Depth from Defocus doopte, werkt de autofocus sneller en moet hij beter in staat zijn om bewegende onderwerpen te volgen.

De fotografische functies van de GH4 werden niet verwaarloosd. Een nieuwe beeldprocessor moet voor natuurlijke kleuren zorgen, en de opnamesnelheid stijgt tot zeven opnames per seconde met autofocus.

Panasonic kondigt ook een reeks accessoires aan, waaronder een draadloze aanstuurbare opzetflitser, een richtmicrofoon en een interfacebakje waarmee je externe microfoons en opnameapparaten kan aansluiten.

De GH4 komt in mei op de markt. De richtprijs is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business