Nieuws

Firefox OS-smartphone van Geeksphone komt volgende week

De Spaanse smartphonebouwer Geeksphone heeft aangekondigd dat zijn nieuwste toestel, de Revolution, vanaf 20 februari verkocht zal worden. De middensegment-smartphone zal zowel Android als Mozilla's piepjonge Firefox OS ondersteunen.

De Spaanse smartphonebouwer Geeksphone heeft aangekondigd dat zijn nieuwe smartphonemodel vanaf 20 februari verkrijgbaar zal zijn.

Geeksphones toestellen draaien allemaal op Mozilla"s nieuwe Boot2Gecko, beter bekend als Firefox OS. De twee modellen die het merk vorig jaar uitbracht, de goedkope Keon en Peak, waren nog gericht op ontwikkelaars die Mozilla"s splinternieuwe besturingssysteem onder de loep wilden nemen. Ze waren in een mum van tijd uitverkocht.

[related_article id=”161563″]

De Revolution daarentegen wordt een smartphone in het middensegment, met een adviesprijs van 239 euro, en wordt gemaakt voor de eindgebruiker. Geeksphone schakelde ook over naar een Intelprocessor; de Revolution zal het voor gsm"s zeldzame Intel Inside-logo dragen. Geeksphone wil met deze smartphone iedereen die interesse heeft in Firefox OS een robuuster toestel aanbieden dan wat tot nu toe beschikbaar was.

De Intel Atom Z2560-processor zou die belofte wel eens kunnen waarmaken, en ook het 4,7 inch ips-scherm, met een resolutie van 2560×1440 pixels, vormt een meerwaarde. De Revolution wordt echter geen hoogvlieger als het op internetkwaliteit aankomt; de smartphone zal alleen 3G ondersteunen.

Verder heeft Geeksphone ook al laten weten dat de Revolution zal beschikken over 1 GB geheugen, 4 GB opslagruimte die via een MicroSD-poort kan worden uitgebreid tot 32 GB, een 8 megapixelcamera aan de achterkant en eentje van 1,3 megapixels aan de voorkant, een versnellingsmeter, een licht- en bewegingssensor, een elektronisch kompas en een 2000mAh-batterij.

De Revolution vervangt de eerder aangekondigde Peak+, die niet meer verder ontwikkeld wordt door Geeksphone. Iedereen die dit model had besteld, heeft de optie gekregen om in plaats daarvan voor de Revolution te kiezen.

Het bedrijf heeft daarnaast al aangekondigd dat het op het Mobile World Congress in Barcelona eind deze maand meer informatie zal vrijgeven over zijn volgende project, de Blackphone.

Wij zijn alvast benieuwd naar deze combinatie van een nieuwe speler op de smartphonemarkt en een alternatief besturingssysteem.

De Revolution zal zowel Android als Firefox OS ondersteunen. Vanaf 20 februari kun je hem voor de tijdelijke introductieprijs van 222 euro vinden in Geeksphones webshop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business