Nieuws

Snel twee computers verbinden

Je wilt ook onderweg aan je bestanden kunnen, of voortaan op afstand bijstand kunnen verlenen aan een kennis die in de knoop zit met zijn systeem? Ammy Admin maakt dat mogelijk, zonder ingewikkelde constructies.

Hoe handig is het om computerproblemen op afstand te kunnen oplossen. Of ook onderweg aan bestanden op je pc op het werk of thuis te kunnen. Daar bestaan diverse tools en services voor, maar Ammy Admin maakt het toch wel heel makkelijk.

Het komt erop neer dat je als vragende partij een klein exe-bestand opstart. Je krijgt dan meteen je client-ID te zien, iets als 12345678 bijvoorbeeld. Het volstaat nu dat de persoon die zich met jouw pc wil verbinden eveneens dat programma opstart en jouw ID invult. Als het goed is, is de verbinding nagenoeg meteen voor elkaar, ook wanneer een firewall actief is en de pc zich achter een NAT-router bevindt.

[download_file]

Wel krijg je als vragende partij nog de gelegenheid aan te geven wat je precies aan de "operator’ wil toelaten: kan die alleen je scherm bekijken of ook je muis en toetsenbord overnemen, wil je dat er ook een bestandsbeheermodule actief is (zodat er makkelijk bestanden over en weer kunnen worden gekopieerd) en dat er mogelijkheid is voor voice chat.

[related_article id=”160534″]

Wanneer we dat laatste even uitproberen op een pc (waar weliswaar geen microfoon aan is gekoppeld) crasht de tool. Het uitwisselen van bestanden lukt wel, maar het kopiëren is wel ietwat omslachtig. Je moet eerst de gewenste bestanden selecteren en daarna via een knop te kennen geven dat je die wil overzetten. Eenvoudige versleepbewegingen zitten er dus niet bij. Het overnemen van de schermen loopt overigens wel vlot.

Ammy Admin laat zich tevens als een service installeren. Op die manier wordt het mogelijk een pc over te nemen zonder dat er zich iemand op dat toestel hoeft aan te melden. Handig, want zo kan je onderweg bijvoorbeeld ook je eigen pc’s bereiken.

Ammy Admin is gratis voor niet-commercieel gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business