Nieuws

Snapchatgebruikers overspoeld met sappige foto’s

Snapchat heeft nog maar eens een beveiligingsprobleem, en dit keer is het een uitzonderlijk sappig verhaal. Een nieuwe spamcampagne stuurt foto's van smoothies rond. Hoewel de campagne waarschijnlijk onschadelijk is, is het niet Snapchats eerste zwakte.

Snapchat heeft nog maar eens een beveiligingsprobleem, en dit keer is het een uitzonderlijk sappig verhaal, dat onder de aandacht werd gebracht door Joe Brown van Wired. Zijn vrienden vroegen zich namelijk af waarom hij hen probeerde te bedelven onder foto"s van smoothies – foto"s die, zo bleek, hij helemaal niet had verstuurd. Ook andere Snapchatters kampen met hetzelfde probleem.

De spamcampagne lijkt voorlopig irritant maar onschadelijk. De berichten met de smoothiefoto"s bevatten een URL die leidt naar een bedrijf genaamd Snapfroot; vervolgens wordt de lezer omgeleid naar het recept voor een "Berry Delicious"-smoothie op Allrecipes.com.

[related_article id=”161563″]

Hoewel er geen meldingen van virussen of andere malware zijn, wijst deze sapcampagne wel op de zoveelste zwakte in de beveiliging van de populaire fotoberichtensite.

Snapchat laat ondertussen weten dat het zich bewust is van het probleem, dat nog maar een paar dagen circuleert, en dat ze het lek proberen te dichten. Het bedrijf meldt ook nog dat er geen bewijs is van brute force-praktijken, maar dat de spammers simpelweg de e-mailadressen en wachtwoorden van Snapchatgebruikers hebben achterhaald.

Het bedrijf raadt zijn gebruikers daarom ook aan om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken en om voorzichtig te zijn met externe apps en websites die toegang vragen tot hun Snapchat-accounts. Snapchat werkt naar eigen zeggen aan toegevoegde veiligheidsmaatregelen om accounts te beschermen. Maar als je een frequente Snapchatter bent, is het misschien geen slecht moment om je wachtwoord aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business