Nieuws

Binnenkort op je Chromebook: Windows-software

Google sluit een deal met VMWare om bepaalde Windows-applicaties te draaien op Chrome OS, het besturingssysteem van Chromebook en Chromebox.

Het aantal verkochte Chromebooks stijgt nog met de dag. Dit heeft ertoe geleid dat Google en VMWare samenwerking zoeken om Windows-software te draaien op het besturingssysteem van Chrome. Dat maakten de bedrijven eerder deze week bekend.

De deal staat specifieke zakelijke Windows-software toe te draaien op Chrome OS. Met een prijs rond de 300 euro of lager, is het aantal verkopen van Chromebooks explosief gegroeid met 21 procent van het totaal aantal verkochte notebooks en acht procent van de hele computer- en tabletmarkt. Dat is vanaf een nagenoeg niet aanwezig marktdeel een jaar eerder.

[related_article id=”158901″]

Zakelijke applicaties
Tot nu toe was Chrome OS niet in staat om iets anders te openen dan websites en op HTML5-gebaseerde Chrome Web Apps. Een groot nadeel voor veel bedrijven.

Die worden aangetrokken doordat een Chromebook betaalbaar is, makkelijk te managen en een lager veiligheidsrisico kent, maar ze willen niet de toegang opgeven tot de belangrijkste zakelijke applicaties.

Combineer dit met de problemen die Microsoft heeft met Windows 8. Tevens is voor Windows XP het einde in zicht. Met dat in het achterhoofd probeert Google bedrijven aan te trekken die nadenken over een nieuwe aanpak voor computers op kantoor.

Desktop-as-a-service
Ondernemingen kunnen toegang kopen tot VMWares Horizon Desktop-as-a-Service op Chrome OS. In eerste instantie is deze dienst alleen online beschikbaar, maar ze zijn bezig met een app voor de Chrome Web Store.

Wanneer je dit in het licht plaatst van het nieuws van vorige week dat Google zich richt op videoconferenties met de Chromebox for Meetings, wordt al snel duidelijk dat de focus op de zakelijk markt veel meer is dan een uitstapje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business