Vier Sony Xperia-toestellen krijgen een paar nieuwe features en worden eindelijk geüpdatet naar Android 4.3.

Sony begon deze week met het doorvoeren van de Android 4.3-update voor een aantal van zijn Xperia-smartphones. Sinds donderdag kunnen eigenaars van een Xperia T, TX, V en SP dan eindelijk gebruikmaken van de recentste versie van Jelly Bean.

Sony kondigde in juli, vlak na de release van Android 4.3, al aan dat het deze zo snel mogelijk beschikbaar zou maken voor de Xperia-toestellen, maar vermeldde toen geen releasedatum. De uitrol is deze week wereldwijd van start gegaan, maar het kan nog even duren voor de update ook op jouw toestel binnenrolt. 

 

Naast standaardfeatures als Project Butter en Bluetooth Smart-ondersteuning levert de update ook een paar specifieke extra"s van Sony zelf. Zo werd de hele collectie Sony-apps onder handen genomen: Walkman, PlayMemories en de Battery Stamina Mode hebben allemaal een verse lik verf gekregen. Ook kan je nu voor de eerste keer Xperia Themes op je toestel laden en speciale UI-pakketten downloaden, om je smartphone helemaal naar jouw smaak aan te passen.