Nieuws

Microsoft OneDrive gaat live: nieuwe naam én functies

Na een verplichte naamswijziging heeft Microsoft SkyDrive omgedoopt tot OneDrive. Naast een nieuwe naam krijgt de cloudopslagdienst ook een aantal nieuwe functies.

Microsofts cloudopslagdienst gaat vanaf nu door het leven als OneDrive. De nieuwe naam werd eind januari bekendgemaakt en op 19 februari wereldwijd doorgevoerd.

Microsoft moest de naam van zijn cloudopslagdienst verplicht veranderen na een verloren rechtszaak tegen BSkyB. Het Britse mediaconcern was van mening dat de merknaam SkyDrive zijn handelsmerk schendt. De rechter heeft BSkyB gelijk gegeven, met als gevolg dat Microsoft op zoek moest gaan naar een nieuwe naam.

[related_article id=”161452″]

Samen met de nieuwe naam heeft Microsoft ook een aantal nieuwe functies aan OneDrive toegevoegd die de dienst meer op één lijn brengen met alternatieven als Dropbox en Google Drive. Zo wordt het mogelijk om oude versies van documenten terug te halen of verwijderde bestanden te herstellen. Van alle bestanden worden de laatste 25 versies bewaard.

Je kan nu ook gratis megabytes verdienen door nieuwe gebruikers naar de dienst te lokken. Wanneer je een nieuwe gebruiker aanbrengt, krijg je allebei 500 MB cadeau. Je kan je OneDrive op die manier met maximaal 5 GB uitbreiden.

Vanaf nu kan je ook eenvoudiger video’s bekijken en delen dankzij automatische transcodering. Ten slotte kan je vanaf nu ook met de Android-app automatisch je foto’s naar de cloud uploaden. Op Windows Phone en iOS kon dat al langer.

Microsoft biedt nieuwe gebruikers standaard 7 GB gratis cloudopslag in OneDrive. Door nieuwe gebruikers aan te trekken kan je daar maximaal 5 GB aan toevoegen en door het automatisch uploaden van foto’s in te schakelen, krijg je nog eens 3 GB. In totaal kan je dus 15 GB gratis opslagruimte verzamelen. Indien nodig kan je daarnaast nog extra opslagruimte kopen in blokken van 50, 100 of 200 GB. Voor bedrijven is er de oplossing OneDrive for Business, maar die wordt later pas uit de doeken gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business