Nieuws

Tinder-app verraadt miljoenen geolocaties

De Tinder-app gebruikt geolocaties om je te koppelen aan een date. Het laatste wat je wil is dat een hacker precies weet waar jullie hebben afgesproken.

De online dating-app Tinder heeft het grootste deel van afgelopen jaar een bug gehad, waardoor hackers in staat waren de precieze locatie van de gebruikers te bepalen.

Het beveilingsbedrijf Include Security maakte woensdag informatie bekend waaruit blijkt dat de populaire app die gebruikmaakt van geolocaties om een date te vinden of willekeurige afspraak te maken, zijn gebruikers door een veiligheidsrisico in gevaar bracht.

[related_article id=”158578″]

Wanneer de app geactiveerd was, kon iedereen met kennis van zaken de precieze coördinaten voor de lengte- en breedtegraad van iemand achterhalen.

Chat
Tinder werkt eenvoudig. Je ziet mensen binnen een bepaalde geografische straal. Je kunt kiezen voor "like" of "nope". Als twee mensen elkaar "liken", kunnen ze met elkaar chatten op hun mobiele apparaat. De app is beschikbaar op zowel Android als iOS.

Include Security omschrijft het lek als een inbreuk op de privacy van de app-gebruikers. Het bedrijf bevestigt dat iedereen met rudimentaire programmeervaardigheden in staat was de Tinder API aan te spreken om de coördinaten van elke willekeurige gebruiker binnen te halen.”

Vanuit de API-data was het mogelijk om de exacte locatie van een gebruiker heel precies vast te stellen. Uit een experiment van het bedrijf blijkt dat het tot dertig meter nauwkeurig kon.

Steeds vaker
In een blogpost op de website van Include Security staat een waarschuwing te lezen dat dit soort problemen steeds vaker voorkomen in apps.

De bug is direct gemeld aan de maker van Tinder en is verholpen tussen december en begin januari. Het bedrijf heeft er echter voor gekozen om deze informatie niet publiekelijk bekend te maken.

Include Security-oprichter Erik Cabetas laat weten dat het niet mogelijk is voor een app-gebruiker om na te gaan of iemand de bug heeft misbruikt.

Tinder heeft nog niet gereageerd op dit bericht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business