Nieuws

Ook je smartphone ziet de omgeving in 3D: Project Tango

Googles afdeling Advanced Technology and Projects heeft een smartphone ontwikkeld die van je omgeving een realistische 3D-weergave kan maken.

 

Google heeft Motorola Mobility verkocht, maar hield de afdeling Advanced Technology en Projects (ATAP) binnenboord en bracht deze onder bij Android. Nu weten we waarom: Project Tango.

Project Tango is een poging om smartphones in staat te stellen een realistische 3D-weergave te maken. De bedoeling is dat mobiele apparaten de omgeving op dezelfde manier kunnen registreren als mensen dat doen. Het eerste prototype, dat over drie fotocamera”s beschikt, is inmiddels af.

[related_article id=”158901″]

Sensoren
Alle drie de camerasensoren nemen elke seconde een kwart miljoen 3D-metingen. De software gebruikt deze data om een 3D-model te maken van de omgeving. Speciaal ontworpen apps kunnen een virtuele ervaring creëren, bijvoorbeeld een spelletje met je eigen woonkamer als decor.

De komende maanden mogen ontwikkelaars met het prototype van ATAP spelen. De eerste tweehonderd apparaten gaan in maart naar verschillende bedrijven die interesse hebben. Zij mogen dan voorstellen indienen op de Project Tango website.

Speciale API”s geven ontwikkelaars toegang tot de locatie, oriëntatie en hoogte van de telefoon. Android-applicaties kunnen geschreven worden in Java, C++ en de Unity Game Engine. Google merkt nogmaals op dat het om een prototype gaat. Project Tango is nog niet klaar om de markt op te gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business