Nieuws

Eerste indruk Acer Iconia A1-830: top-Androidtablet voor spotprijs

Acer toonde eerder dit jaar de spotgoedkope premium Iconia A1-830 aan het grote publiek. We gingen aan de slag met deze tablet op Mobile World Congress.

Acer heeft begin dit jaar op de Consumer Electronics Show de Acer Iconia A1-830 aangekondigd. Een Androidtablet voor een scherpe prijs, zonder dat de afwerking het kind van de rekening is.

De nieuwe A1 heeft achteraan een aluminium achterkant die opvallend sterk op de iPad Mini lijkt. Het schermformaat trouwens ook: 7,9 inch. De achterkant is trouwens geen dun aluminium ‘plaatje’, maar werkelijk dik en geeft de tablet alle stevigheid die hij nodig heeft.

[related_article id=”161563″]

Het gewicht voelt trouwens ook aangenaam aan. Vergeleken met een iPad Mini nagenoeg identiek. De schermresolutie is eerder aan de magere kant, 1.024 x 768 pixels, maar in de praktijk is de schermkwaliteit bijzonder goed. De kleuren zijn prima en de helderheid en kijkhoeken zit goed. Een hogere schermresolutie kan je moeilijk verwachten in deze prijsklasse. Enig voordeel van een lage resolutiescherm: de processor moet minder hard werken, wat de autonomie ten goede komt.

De grote verrassing is zonder twijfel de Intel-chip. De A1-830 heeft een Z2560 Clover Trail+-chip aan boord. Helaas niet de allernieuwste en zuinige Bay Trail, desondanks claimt Acer toch 7,5 uur autonomie. Aan snelheid trouwens geen gebrek. Na meerdere apps snel achter elkaar te openen, kon ik de A1-830 op geen fouten of vertragingen betrappen.

Acer lijkt met de Iconia A1-830 een toptablet in handen te hebben. De afwerking is heel goed en zijn prijskaartje van 169 euro voor 16 GB is bijzonder straf. Ligt vanaf april in de winkel. Verwacht tegen die tijd alvast een uitgebreide review.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business