Nieuws

HTC jaagt op het middensegment met Desire 816 4G-telefoon

HTC zorgt op het MWC voor een verrassing met de lancering van de Desire 816: een vlaggenschiptoestel voor het middensegment met ondersteuning voor 4G.

Geheel onverwacht heeft HTC op het Mobile World Congress in Barcelona toch een nieuw toestel aangekondigd. Het is niet de opvolger van de HTC One – die komt er pas in maart aan – maar wel een vlaggenschip voor het middensegment: de Desire 816.

De Desire 816 pakt uit met een groot 5,5 inch HD-scherm, een 1,6 GHz Snapdragon 400 quadcore-processor en 1,5 B RAM. Standaar beschikt het toestel over 8 GB opsagruimte, maar dat kan je met een geheugenkaartje nog uitbreiden tot maximaal 128 GB. De batterij heeft een capaciteit van 2.600 mAh.

[related_article id=”161563″]

Qua design is het duidelijk dat HTC zich op het ontwerp van de One heeft gebaseerd, met de BoomSound-luidsprekers boven- en onderaan het scherm. Maar ook in de software vinden we elementen van HTC’s toptoestel terug. De 13 megapixelcamera kan Zoe’s schieten en Android wordt overgoten met HTC Sense 5.5. Vooraan zit trouwens nog een 5 megapixelcamera.

De Desire 816 is het eerste toestel van HTC dat nanosims slikt en biedt ondersteuning voor NFC en LTE 4G. Steeds meer fabrikanten brengen 4G naar het middensegment van de markt. Zo werden eerder reeds de Huawei Ascend G6, LG G2 Mini en Sony Xperia M2 tijdens MWC aangekondigd. Maar ook bijvoorbeeld Samsung en Nokia hebben reeds een 4G-telefoon op een lager prijspunt.

De HTC Desire 618 zal half maart in China worden gelanceerd en in aprl volgt de wereldwijde lancering. Een prijs is voorlopig nog niet bekend, en laat dat nu net het meest kritieke punt zijn om van deze telefoon een eventueel succes te maken. HTC staat er niet echt om bekend prijskrakers op de markt te brengen, maar heeft eerder wel laten weten om zich in 2014 meer te richten op kwaliteitsvolle toestellen in het middensegment aan een competitieve prijs.

We brengen de stand van HTC nog een bezoekje op het Mobile World Congress om het toestel van dichterbij te bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business