Nieuws

Met de Toughpad 5 van Panasonic mag je gooien

Deze flinke smartphone ziet eruit als een baksteen, maar het is er wel eentje dat nagenoeg alle weersomstandigheden aankan. Tijd om met smartphones te gooien.

Nee, dit is geen baksteen waarmee je huizen zet, maar een flinke smartphone van Panasonic. Alhoewel, zij noemen het eerder een kleine tablet, om het heel dikke profiel wat te verantwoorden. De Toughpad heeft een 5 inchscherm (1.280 x 720 pixels) en komt in twee smaken: Android 4.2.2 en Windows 8 Embedded.

De Windows-variant (FZ-E1) heeft een Qualcomm 2,3 GHz Snapdragon 800-chip aan boord, terwijl de Android-versie (FZ-X1) het moet doen met een iets oudere 1,7 GHz Snapdragon S4. Verder delen ze wel dezelfde specificaties: 2 GB RAM, 32 GB opslagcapaciteit en een microSD kaartslot.


Omdat het om Toughpad-toestellen gaat, kan je er behoorlijk wild mee werken in allerlei extreme omstandigheden. Ze zijn beide MIL-810G, IP65 en IP68 gecertificeerd. Qua autonomie moet je je trouwens niet echt zorgen maken. De flinke 6.200 mAh batterij binnenin zingt het 14 uur uit bij continu gebruik en heeft meer dan 1.000 uur stand-by tijd.

[related_article id=”161563″]

Beide Toughpads kunnen door bedrijven volledig worden samengesteld met specifieke opties zoals bijvoorbeeld een barcodelezer of een andere cameramodule.

Er is nog geen specifieke prijs bekend, maar vermoedelijk zal die rond 1.000 euro liggen. In het najaar verschijnt hij op de markt. Het spreekt voor zich dat voor de gewone consument deze ‘minitablet’ wat fors is. Panasonic mikt daarom ook specifiek op grote bedrijven en specifieke groepen zoals koeriers of bouwwerven. Niet echt voer voor je skinny jeans…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business