Nieuws

OneDrive for Business beschikbaar vanaf 1 april

OneDrive for Business, Microsofts vernieuwde cloudopslagdienst voor bedrijven, zal vanaf 1 april voor de eerste keer ook los verkocht worden.

Een maand nadat het bedrijf details bekendmaakte over zijn hernoemde en geüpdatete consumentenversie van de OneDrive cloudopslagservice, geeft Microsoft nu ook meer informatie over prijzen en licenties van de zakelijke component, OneDrive for Business.

De nieuwe OneDrive for Business, eerder bekend als SkyDrive Pro, biedt je de mogelijkheid om bestanden te synchroniseren, delen en opslaan, en om eraan samen te werken met meerdere gebruikers. De details over de prijs en licenties zijn gisteren bekendgemaakt tijdens Microsofts SharePoint 2014-conferentie.

[related_article id=”161452″]

Los verkrijgbaar
OneDrive for Business zal verkrijgbaar zijn als onderdeel van de bestaande Office 365-abonnementen, maar is voor de eerste keer ook beschikbaar als standalone-toepassing. Vanaf 1 april kan je OneDrive for Business (inclusief ondersteuning voor de gratis Office Online-apps) kunnen aanschaffen.

De standaloneversie voorziet zakelijke gebruikers van 25 GB opslagruimte per werknemer, met een optie om meer ruimte, offline syncen en toegang vanaf meerdere toestellen apart aan te kopen.

Van 1 april tot september 2014 is OneDrive beschikbaar voor  een introductieprijs van 2,50 dollar per gebruiker per maand, wat neerkomt op 50 procent korting op de standaardprijs. Voor wie Office met Software Assurance of de ProPlus-versie van Office 365 heeft, biedt Microsoft de standalone OneDrive for Business voor 1,50 dollar per gebruiker per maand.

SkyDrive Pro
Bestaande Office 365 SkyDrive Pro-gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken; de nieuwe naam en mogelijkheden worden automatisch toegevoegd aan hun accounts. Wie SharePoint Server 2013 gebruikt, kan het recent vrijgegeven SharePoint 2013 Service Pack 1 downloaden om de configuratie en integratie met OneDrive for Business makkelijker te maken.

Microsoft liet ook al weten dat het doorheen 2014 meer features wil toevoegen aan OneDrive for Business, zoals geavanceerde audits en rapporten, encryptie, bescherming tegen dataverlies (DLP), extensieverbeteringen en nog hogere opslaglimieten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business