Nieuws

Security Essentials waarschuwt Windows XP-gebruikers

De nieuwe versie van Microsoft Security Essentials geeft de gebruiker duidelijke signalen dat Windows XP niet langer een veilig besturingssysteem is.

Naast de maandelijkse waarschuwing van Windows XP zelf over het stopzetten van de ondersteuning voor het besturingssysteem, gaat de nieuwe versie van Security Essentials – het gratis antimalwareprogramma van Microsoft – gebruikers van het verouderde platform duidelijk maken dat ze een groot risico lopen door niet te upgraden.

De huidige engine van Security Essentials is 4.4. Versie 4.5 is reeds beschikbaar in Microsofts Security Essentials Prerelease Program. De systeemvereisten stellen dat deze nieuwe versie alleen werkt in Windows Vista en Windows 7. Gebruikers van Windows 8 worden geholpen door Windows Defender.

[related_article id=”161452″]

Maar iemand wist ons te melden dat Security Essentials wel geïnstalleerd kan worden op Windows XP. Wanneer je dit doet krijg je allerlei waarschuwingen, zoals de gele balk in het screenshot hierboven of het gele icoontje in de werkbalk hier rechts. Deze meldingen blijven zichtbaar, zelfs als het programma volledig up-to-date en het systeem vrij van gevaren is.

Microsoft laat ZDNet weten dat ondanks de systeemvereisten “gebruikers van Windows XP die Microsoft Security Essentials al draaien, versie 4.5 gewoon ontvangen op het moment dat deze uitkomt”. Het bedrijf heeft tevens bekendgemaakt dat het na 8 april niet meer mogelijk is Security Essentials te installeren op Windows XP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business