Nieuws

Deze iPhone-hack maakt Siri een stuk behulpzamer

Met deze supersimpele hack kun je de spraakassistent Siri doen werken met toepassingen als Spotify, Instagram of de Philips Hue. Zonder jailbreak.

De PennApps Spring 2014 hackaton bracht een interessante Siri-hack voort. GoogolPlex geeft iPhone-gebruikers de mogelijkheid om externe apps te bedienen met Siri zonder hun toestel te jailbreaken. Het is op dit moment de enige verkrijgbare Siri-hack.

Ajay Patel, Alex Sands, Ben Hsu en Gagan Hupta, vier eerstejaars in het Management & Technology-programma aan de universiteit van Pennsylvania, ontwikkelden GoogolPlex uit frustratie met het gebrek aan features in Siri.

[related_article id=”158256″]

“GoogolPlex is een iOS 7-compatibele hack voor Siri die haar toestaat om te integreren met externe apps en hardware met nieuwe commando’s, bijvoorbeeld ‘doe het licht aan’. Het installeren duurt niet langer dan een minuut, en je hoeft je toestel niet te jailbreaken. GoogolPlex laat je nu al toe om liedjes af te spelen in Spotify, vrienden te betalen met Venmo, selfies te nemen met Instagram, en Philips Hue-lampen te controleren met eenvoudige stemcommando’s – allemaal via Siri.”

Daarenboven beloven de makers dat ze “in de toekomst” nog andere externe apps willen integreren met hun hack, en dus met Siri.

Het team stelt GoogolPlex voor.

GoogolPlex kan je op een halve minuut installeren door een http-proxy toe te voegen aan de wifi-instellingen van je iPhone. Daarmee worden opdrachten aan Siri omgeleid naar de server van de studenten zelf, in plaats van die van Apple.

GoogolPlex laat zich in een minuutje installeren en instellen.

GoogolPlex werd derde van de 220 projecten die voorgesteld werden op de hackaton. Je kan het vinden door in Safari op je iPhone te surfen naar http:/betterthansiri.com, maar we raden je aan om je te haasten.

Apple heeft in het verleden immers al streng opgetreden tegen gelijkaardige hacks, zoals SiriProxy, dat het afsloot in juli 2012. Het valt dus nog te bezien hoe Apple zal reageren op deze innovatieve hack. Laten we hopen dat Apple eindelijk snapt dat gebruikers Siri voor meer zaken willen gebruiken dan het instellen van timers…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business