Nieuws

HP en Microsoft zetten in op zakelijke tablets

De groei van de tabletmarkt neemt af, maar Microsoft en HP denken dat het zakelijk gebruik juist toeneemt en zetten daarop in.

Hewlett-Packard en Microsoft denken dat er nog steeds groei in de tablet zit. Hebben zij gelijk?

De pc heeft (tenminste) een duidelijk voordeel over Apple. Windows 8.1 is in tegenstelling tot iOS geen mobiel besturingssysteem. In andere woorden: dezelfde versie van 64-bit Windows 8.1 dat op een krachtige desktopcomputer draait, staat nu ook op lichtgewichte 8-inch- en 10-inchtablets.

[related_article id=”161452″]

Dat is een goede zaak, want de tablet heeft ontzettend behoefte aan nieuwe markten. Zeker gezien de voorspellingen dat de groei scherp afneemt in 2014. “De verkoop aan consumenten neemt af, maar de zakelijke leveringen trekken juist aan”, liet IDC vorige week weten.

Accessoires
Daar maakt HP dankbaar gebruik van met de nieuwe HP ElitePad 1000. De tablet is op zichzelf niet uniek, maar de reeks beschikbare accessoires is dat wel. Deze zijn er allemaal op gericht om de productiviteit te verhogen. Het gaat om een lange lijst add-ons (pdf).

Daarnaast is het een van de eerste tablets met 64-bit Windows 8.1 op Intels quadcore Bay Trail-processor, die voorheen het besturingssysteem enkel op 32-bit draaide.

“De vraag naar 64-bit, zelfs in tablets die niet over 4 GB geheugen beschikken, is enorm groot. Dit omdat IT-organisaties alles willen standaardiseren met 64-bit-images en 64-bit-apps”, weet Nathan Brookwood, analist bij Insight 64. “Daarom was de eerste generatie van (32-bit) Bay Trail-tablets voornamelijk gericht op consumenten.”

Surface Pro
Microsoft is op zijn beurt al een paar jaar in de weer met 64-bit-tablets in de vorm van Surface Pro. Dit leidde onder meer tot het tablet-als-computerconcept met de Touch Cover en Type Cover-toetsenborden.

Maar pas met de aankondiging van de Surface Pro 2, wist Microsoft de wereld te overtuigen dat het systeem daadwerkelijk een tablet is. De efficiënte Haswell-processor geeft de Pro voldoende acculeven, terwijl het beschikt over 64-bit Windows,

Net als bij HP zijn de accessoires gericht op het zakenleven. Het docking station voor de Surface Pro heeft veel weg van de variant die HP al enkele jaren aanbiedt voor zijn zakelijke laptops.

Dus wellicht is 2014 het jaar van de zakelijke tablets, terwijl de groei van Apples populaire iPads afneemt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business