Nieuws

Ontwikkelaarskit van Google voor draagbare Android-gadgets

Android-chef Sundar Pichai maakt tijdens SXSW bekend dat Google binnen veertien dagen komt met een softwaredevelopmentkit voor Android-apps op draagbare gadgets.

Google geeft de komende twee weken een softwaredevelopmentkit (SDK) vrij voor ontwikkelaars om Android-software te maken voor draagbare gadgets. Dit maakte Sundar Pichai (foto) van Google zondagavond bekend tijdens een paneldiscussie met John Battelle op het South by Southwest-festival in Austin, Texas. 

“Binnen veertien dagen lanceren we onze eerste SDK”, zei Googles onderdirecteur van Android, Apps en Chrome. “Daarin maken we onze visie duidelijk aan ontwikkelaars over hoe wij zien dat deze markt in elkaar steekt.”

[related_article id=”158901″]

Besturingssysteem voor smartwatch
De verwachting is dat Google later deze maand komt met plannen voor een besturingssysteem volledig gericht op de smartwatch. Dat laat een bron binnen het bedrijf weten. 

Naar verluidt werkt Google samen met de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG. Samen ontwikkelen de bedrijven een smartwatch die op de Google I/O-conferentie in juni gaat debuteren.

Het nieuwe besturingssysteem is gebaseerd op de spraakassistent en zoekfunctie van Google Now, dat ook verantwoordelijk is voor de belangrijkste functies van Google Glass.

Marktaandeel
Hoewel de verkoopcijfers van smartwatches niet bepaald indrukwekkend te noemen zijn, is door Juniper Research voorspeld dat deze markt tegen 2018 ongeveer veertien miljard euro waard is.

Androiddeveloperdraagbaargoogleitprofessionalnieuwssdksmartwatchsoftwarekitsxswwearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen