Nieuws

Nieuwe optische schijf van Sony en Panasonic kan 300 GB aan

Sony en Panasonic ontwikkelen samen een nieuwe standaard voor de volgende generatie optische schijven voor professioneel gebruikt.

Sony en Panasonic, twee van de grootste elektronicabedrijven ter wereld, hebben samen een nieuwe standaard ontworpen voor optische schijven, om de markt voor professionele digitale dataopslag op lange termijn te vergroten.

In de aankondiging van de nieuwe standaard willen Sony en Panasonic de vele voordelen van optische schijven in de schijnwerpers zetten. Ze zijn water- en stofbestendig, hebben weinig last van schommelingen in de temperatuur of luchtvochtigheid van hun omgeving, en staan compabiliteit tussen verschillende formaten toe, waardoor ze erg geschikt zijn voor dataopslag op lange termijn.

Eerst capaciteit van 300 GB
De nieuwe standaard is er dan ook vooral op gericht om de hoeveelheid data die zo’n schijfje kan bevatten flink de hoogte in te sturen. Vanaf de zomer van 2015 willen Sony en Panasonic systemen lanceren met een opslagcapaciteit van 300 GB. Maar beide bedrijven werken ondertussen al aan een uitbreiding van de technologie die dat zou kunnen optrekken naar 500 GB tot 1 TB.

Blu-ray
Het samenwerkingsakkoord tussen de twee elektronicagiganten werd vorig jaar al aangekondigd in juli. Het is ook niet de eerste keer dat Sony en Panasonic samen in zee gaan: ook de ontwikkeling van de welbekende blu-raytechnologie werd gedragen door beide bedrijven. Naast het samenvoegen van middelen om de ontwikkeling mogelijk te maken, zijn de twee bedrijven ook van plan om de nieuwe technologie samen aan de man te brengen in het professionele veld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business