Nieuws

Waarom de Samsung Galaxy S5 de beste zakelijke smartphone is

Samsung had geen revolutionaire features nodig om van zijn nieuwste model de perfecte smartphone te maken voor zakelijke gebruikers.

De Samsung Galaxy S5, die eind februari aangekondigd werd en in april zal uitkomen, lijkt erg veel op de Galaxy S4 en III, met een paar evolutionaire verbeteringen.

Hier zijn tien redenen waarom ik denk dat de Galaxy S5 de beste Android-smartphone is die zakelijke gebruikers in de eerste helft van 2014 zullen kunnen aanschaffen.

[related_article id=”161563″]

1. Geavanceerde sensors: De Galaxy S5 heeft een vingerafdruksensor, hartslagmeter en IR-blaster aan boord. Je kunt je vingerafdrukken gebruiken om je toestel te beveiligen (een eigenschap die ik ook bij de iPhone 5S erg apprecieerde) en om mobiele betalingen uit te voeren. En er is nog heel wat potentieel voor verdere toepassingen in de toekomst. Als fitnessliefhebber ben ik blij met de mogelijkheden van de hartslagmeter. De IR-blaster is voor mij een must geworden na mijn HTC One – ik koop nooit nog een Androidtelefoon zonder – en is een enorme hulp bij hoteltelevisies.

2. Stof- en waterbestendigheid: Nadat ik de Sony Xperia Z1s testte, zou ik er één gekocht hebben als het scherm niet zo afgewassen was geweest. Ik besloot toen wel dat ik een waterbestendige telefoon wilde om buiten te gebruiken. Ik begrijp dat je dan de hoofdtelefooningang moet afsluiten, maar voor mijn buitengebruik is dat geen probleem.

3. Samsung Knox 2.0: Samsungs Knox-technologie bied je geavanceerde beveiligingsopties voor je toestel, die zeker voor de zakelijke gebruiker erg nuttig zijn.

4. Verwijderbare batterij: Ik moet toegeven dat ik vreesde dat Samsung het voorbeeld van de rest van de markt zou volgen met een geïntegreerde batterij, dus ik was erg blij om te zien dat ze nog steeds een verwijderbare versie zullen aanbieden. De batterij heeft een iets hogere capaciteit dan die van de S4, en gebruikers die veel op de baan zijn zullen erg blij zijn met de mogelijkheid om hem te kunnen vervangen als er geen stopcontact te bespeuren valt.

5. MicroSD-kaartsleuf: Net zoals bij de batterij dacht ik dat ook dit niet meer in de S5 zou worden ingebouwd. De microSD-sleuf is niet erg nuttig voor apps, maar biedt je wel de mogelijkheid om media en bestanden makkelijk uit te wisselen met een pc-verbinding.

6. Connectiviteit met Gear 2 en Gear Fit: Samsung lanceerde ook nieuwe leden voor zijn smartwatchfamilie, en die lijken me erg nuttig te zijn voor zakelijke gebruikers die snel hun binnenkomende meldingen willen kunnen sorteren zonder op hun telefoon te moeten concentreren. De Gear 2 en Fit lijken functionele uitbreidingen van de Samsung-ervaring te zijn.

7. De nieuwste mobiele processor: Samsung rustte de S5 uit met de Snapdragon 801-processor, dus je hoeft nooit te wachten tot er iets gebeurt op je telefoon. Op de demo’s en eerste recensiefilmpjes zie je mensen gewoonweg door het systeem vliegen. Geen tijdsverlies dus.

8. Geavanceerde camerasoftware: Als ik in scheepswerven of op verplaatsing aan het werk ben, merk ik vaak dat de meeste mensen de camera van hun smartphone gebruiken om foto’s te nemen van projecten. Samsungs 16-megapixelcamera heeft een sterke interface en een aantal nieuwe functies zoals HDR, selective focus, en meer.

9. Groot scherm, maar toch nog draagbaar: Samsung maakte het scherm net een tikje groter. Met zijn 5,1-inchscherm is de S5 net iets groter en zwaarder dan de S4. Dat maakt hem beter draagbaar dan de Note 3, maar je krijgt wel alle voordelen van het prachtige scherm, dat altijd één van Samsungs stokpaardjes is. Als je onderweg veel berichten verzendt of documenten bekijkt, dan is zo’n groot scherm een flink voordeel. 

10. Verbeterde gebruikservaring: Samsungs Touchwiz kan soms overweldigend en frustrerend zijn, maar het lijkt erop dat de vernieuwde interface heel wat efficiënter en bruikbaarder geworden is. Zakelijke gebruikers zullen nog steeds meer dan genoeg kunnen aanpassen, maar de ervaring zou er wat vlotter op moeten zijn geworden.

Conclusie

Samsung zal zonder twijfel miljoenen exemplaren van de S5 verkopen, en ik denk dat het duidelijk mag zijn dat dit een goed toestel is voor buitendienstmedewerkers, fotografen, mediajunkies en iedereen die een telefoon wil die een paar jaar meegaat. Het is dan misschien niet het revolutionaire toestel waar sommigen op hoopten, maar de S5 geeft je nog steeds een aantal unieke features en ook de bestaande functionaliteit werd verbeterd.

Ik zal de Galaxy S5 niet veroordelen tot ik de kans heb gekregen om hem uit te proberen. Maar aangezien ik ook erg blij ben met mijn HTC One, zal ik ook nog in het oog houden wat HTC op 25 maart aankondigt, voor ik beslis welke smartphone in 2014 aanspraak mag maken op mijn budget.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business