Nieuws

Google Drive verwelkomt extensies van ontwikkelaars

Google lanceert binnenkort een appstore voor Docs en Sheets. Iedereen zal extensies voor de applicaties mogen ontwikkelen.

Gebruikers van Google Drive kunnen uitkijken naar een hele reeks nieuwe tools om met Docs en Sheets te gebruiken. Opvallend detail: de nieuwe add-ons worden niet door Google zelf ontwikkeld.

De internetreus wil andere bedrijven bij zijn clouddienst betrekken en lanceert daartoe een nieuwe marktplaats. De onlinewinkel zal binnenkort extensies aanbieden die met het aanmaken van documenten en spreadsheats te maken hebben.

[related_article id=”158901″]

Google laat ontwikkelaars volledig vrij in het bedenken van nieuwe functionaliteit. Dan Lazin van Google Apps benadrukt in een blogpost dat de tools voor het maken van nieuwe apps voor iedereen toegankelijk zijn. “Als jij een leuk idee hebt voor Docs of Sheets, dan willen wij je code graag publiceren in de add-on-winkel”, aldus Lazin.

Ontwikkelaars kunnen vandaag al aan de slag. Lazin: “De add-ons zijn momenteel nog in bèta, maar de enige restrictie die we doorvoeren is dat publicatie nog wordt uitgesteld.”

Bij het online komen van de marktplaats zullen er al vijftig extensies beschikbaar zijn van vijfentwintig partners. Functionaliteit is erg breed, van het printen van labels tot het opstellen van wettelijk bindende documenten met digitale handtekeningen.

Met de nieuwe add-ons lijkt Google een versnelling hoger te schakelen in zijn concurrentie met Microsoft Office 365. Hoe groot de impact van de nieuwe extensies zal zijn is afwachten, maar het ziet ernaar uit dat ontwikkelaars alvast enthousiast zijn.

)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business