Nieuws

Dokters testen Google Glass op eerste hulp

Dokters op de eerstehulpafdeling in een ziekenhuis in Boston kunnen realtime patiëntgegevens bekijken op hun Google Glass-bril, terwijl ze de handen vrij hebben voor de behandeling.

Terwijl het grote publiek nog moet wennen aan Google Glass en het idee om een computer op je gezicht te dragen, kunnen deze "draagbare" computers op sommige werkplekken een uitkomst bieden.

Bijvoorbeeld in het ziekenhuis. Door Glass te gebruiken hoeven dokters hun handen niet te gebruiken om te zoeken in bestanden, op computers of een tablet. Met een simpele knik van het hoofd of knipperen van het oog kunnen ze alle realtime-informatie krijgen die ze nodig hebben. Zonder dat ze weg hoeven bij de patiënt.

Medical Center
Het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston heeft de afgelopen drie maanden Google Glass getest op de eerstehulpafdeling. Dit blijkt uit een blogpost van dr. John Halamka. Het centrum komt tot de conclusie dat een lijfelijk draagbare computer handig is bij het krijgen van samengevatte realtime-informatie.

“Wij geloven dat de toegang en het bevestigen van klinische informatie aan de zijde van het bed een van de grootste voordelen is van Google Glass”, schrijft Halamka. “Ik denk dat draagbare gadgets de tablets op termijn zullen vervangen voor veel medische specialisten die hun handen nodig hebben, maar ook directe toegang tot informatie.”

Intern informatiebord
Met Glass waren de doctors in staat in te loggen op het interne digitale informatiebord van de eerstehulpafdeling, terwijl de gegevens van de patiënt veilig binnen de vier muren van het medisch centrum blijven.

Hierdoor zijn de dokters in staat met de patiënt te spreken en tegelijkertijd de informatie van het informatiebord te bekijken.

Geen zorgen
In zijn blog laat Halamka weten dat geen enkele patiënt zijn zorgen heeft geuit over het gebruik van Google Glass. “Boston is het thuis van veel technologen en slechts enkele patiënten vroegen naar meer details”, licht hij toe. “Het feloranje apparaat dat wij hebben gebruikt is net zo subtiel als het neonvest van een jager, dus niemand heeft het gemist.”

Tenslotte geeft Halamka aan dat het medische centrum de proef doorzet met nog meer dokters.

gadgetsgoogle glassmedischnieuwstoekomstwearablesziekenhuis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen