Nieuws

iPad 4 maakt comeback

Hoewel de productie van de iPad 4 in de herfst werd stopgezet, maakt de tablet vandaag een comeback als vervanger van de iPad 2.

Er gaan al een tijdje geruchten dat Apple een aantal bestaande producten wil verversen. Vandaag herintroduceert het bedrijf dan ook de iPad 4 met retinascherm.

9to5Mac rapporteerde gisteren al dat Apple-verkopers leveringen aankregen van de stopgezette tablet. Met de specifieke instructie dat de dozen niet eerder dan dinsdag geopend mochten worden. Vandaag werd duidelijk dat de iPad 4 inderdaad de iPad 2 zal vervangen als lowbudgetmodel, voor dezelfde prijs van 379 euro voor 16 GB en wifi.

[related_article id=”158256″]

De iPad 4 werd geïntroduceerd in 2012 en had een dualcore A6X-chip, een 5 megapixelcamera aan de achterkant die ook 1080p HD-video kon opnemen, en een Lightning-connector. De productie van deze vierde generatie van Apples populaire tablet werd echter stopgezet na de release van de iPad Air (review) in oktober vorig jaar.

Vorige maand voorspelde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo nog dat, in het licht van de terugkeer van de iPhone 4 naar sommige markten, ook de iPad 4 terug in massaproductie gebracht zou worden, terwijl het bedrijf de productie van de iPad 2 zou afbouwen. Deze overgang maakt ook de overgang van de 30-pensadaptoren naar de lightningkabels bijna compleet: alleen de iPhone 4S, die nu aangeboden wordt als budgetmodel, gebruikt nog de oude adapter.

iPhone 5C 8GB
Ook de goedkopere iPhone 5C-lijn werd vandaag uitgebreid met een 8GB-model. Dat is voorlopig nog niet verkrijgbaar in de Belgische of Nederlandse Apple Store, maar wordt in een aantal andere Europese landen al aangeboden voor 559 euro. In Duitsland, Engeland en Frankrijk is de goedkopere iPhone beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business