Nieuws

Samsung lanceert Tizen-softwarekit voor gadgets

Om draagbare gadgets en smartwatches tot een succes te maken is het belangrijk dat er goede apps voor zijn. Samsung probeert ontwikkelaars te stimuleren, maar die zien er nog geen geld in.

Samsung wil de app-ontwikkeling voor zijn Gear-smartwatches, draagbare gadgets en het Tizen-besturingssysteem flink stimuleren. Daarom heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf een softwaredevelopmentkit (SDK) gelanceerd voor Tizen. Hiermee maken ze het makkelijker voor ontwikkelaars om apps te maken voor smartwatches.

Toch zijn ontwikkelaars nog niet zo happig om er direct mee aan de slag te gaan. Tizen is een nieuw platform, daarom is het voor velen nog onbekend terrein. Ze kunnen niet meeliften op het succes van anderen.

Toekomst vormgeven
Samsung stelt in een verklaring dat het bedrijf blijft focussen op het vormgeven van de toekomst van draagbare technologie. Tevens blijft het uitbreiden om meer mogelijkheden toe te voegen voor ontwikkelaars, partners en consumenten.

Wat Samsung echt nodig heeft voor de smartwatches en draagbare gadgets is een app die geld genereert voor de ontwikkelaars. Pas dan neemt de interesse toe. Eerder zullen veel van hen de stap naar Tizen niet maken.

Apps
Samsung heeft wel al apps getoond als Atooma, dat taken tussen smartphones en Gear automatiseert, Banjo, een app die sociale media indexeert, en Dacadoo, een gezondheidsapp. Daarnaast heeft Samsung een prijsvraag van 4 miljoen dollar uitgeroepen voor app-ontwikkeling en een digitale winkel.

Tot nu toe heeft het bedrijf er echt alles aan gedaan om Tizen een snelle start te geven. Het is nu wachten wanneer de ontwikkelaars toehappen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business