Nieuws

YouTube zet supervlaggers in tegen foute filmpjes

Zo'n tweehonderd personen en organisaties krijgen van YouTube de macht om aanstootgevende video's aan te vinken. Zo'n supervlagger kun je alleen op uitnodiging worden.

YouTube heeft zelf een team mensen die dag en nacht de site afspeuren naar aanstootgevende filmpjes. Mmaar heel wat “onwelvoegelijke” inhoud slipt toch nog door de mazen van het net.

YouTube zet daarom ook een klein legertje "supervlaggers" in die filmpjes die de richtlijnen van de site overtreden helpen op te sporen.

[related_article id=”160734″]

Deze mensen kunnen twintig filmpjes ineens aanvinken, die dan door YouTube-personeel worden nagekeken. Volgens The Wall Street Journal wordt daarna 90 procent van de video’s van de site gehaald of alleen beschikbaar gemaakt voor volwassenen. Dat percentage ligt stukken hoger dan bij de video’s die door gewone YouTube-gebruikers worden aangevinkt.

Seks en naakt, bedreigingen en geweld
Seks, naakte lichamen, haat, copyrightschending, bedreigingen, intimidatie en andere aanzetten tot geweld zijn maar enkele van de dingen die voor YouTube niet door de beugel kunnen. Wie betrapt wordt, kan permanent van de site gegooid worden.

Volgens The Wall Street Journal zijn er zo"n tweehonderd vlaggers. Eentje daarvan is de Britse politie, zo weet de Financial Times. Die zou vooral op zoek zijn naar filmpjes van extremistische groepen, die ook verboden zijn. Het bestaan van het initiatief wordt door YouTube in de Financial Times bevestigd. De website geeft ook aan dat je alleen op uitnodiging lid kan worden van de elite-vlaggers.

Gewone YouTubers
Volgens het bedrijf zijn minder dan tien van de tweehonderd vlaggers overheidsinstanties of niet-gouvernementele organisaties. De grote meerderheid zouden gewone YouTubers zijn die al veel tijd en moeite staken in het doorgeven van foute filmpjes. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business