Nieuws

Google onthult Android Wear voor slimme horloges

Google heeft dinsdag de sluier gelicht van Android Wear, een versie van het besturingssysteem die werd aangepast voor wearables.

Google heeft dinsdag meer details gelost over Android Wear, een aangepaste versie van het mobiele besturingssysteem die zich richt op wearables.

Android Wear zal in eerste instantie op smartwatches worden ingezet. Google heeft daarvoor reeds samenwerkingen aangekondigd met onder meer LG, Asus, HTC, Motorola, Samsung, Broadcom, Imagination, Intel, MediaTek en Qualcomm.

[related_article id=”158901″]

Het besturingssysteem steunt, net zoals Google Glass, op Google Now en het spraakcommando “Ok Google” om taken uit te voeren. Android Wear is ontworpen om de gebruiker relevante informatie en meldingen van verschillende apps te bieden. Daarnaast is er ook aandacht voor gezondheid en het meten van activiteiten.

Google ziet Android Wear niet alleen als een partner voor je smartphone, maar ook als een link met bijvoorbeeld je televisie of computer. Op zijn ontwikkelaarswebsite heeft Google alvast een developer preview van Android Wear beschikbaar gemaakt en belooft het om in de komende maanden meer api’s en functionaliteiten vrij te geven.

Smartwatches en wearables zijn de hype van het moment, maar voorlopig wordt dat niet gereflecteerd in de verkoopcijfers. De Galaxy Gear van Samsung en Sony’s SmartWatch zijn nog steeds nicheproducten en bieden bovendien een zeer verschillende gebruikservaring. Met de introductie van Android Wear lijkt Google structuur te willen brengen in de huidige chaos. Android Wear moet een standaard bieden waar fabrikanten op kunnen bouwen en zal misschien de deur kunnen openzetten voor een breder publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business