Nieuws

Samsung werkt aan Galaxy Gear met simkaart

Samsung werkt naar verluidt aan een nieuwe versie van zijn smartwatch die ook zonder smartphone slim uit de hoek kan komen.

Samsung lijkt van plan te zijn om de Galaxy Gear los te koppelen van een smartphone. De fabrikant werkt naar verluidt aan een versie van het slimme horloge die zelf een simkaart slikt.

Volgens de Korea Herald is Samsung daarvoor in overleg met SK Telecom, de grootste telecomoperator van Zuid-Korea. De fabrikant zou volgens bronnen van CNet al geruime tijd werken aan een volledig zelfstandige versie van de smartwatch. Samsung heeft zelf nog niet gereageerd op het bericht.

[related_article id=”161563″]

Zo’n Galaxy Gear met eigen netwerkmogelijkheden zou onder meer toelaten om telefoontjes te plegen zonder dat er verbinding met je smartphone moet worden gemaakt. Maar ook het weergeven van meldingen en meten van activiteit zonder een telefoon behoort dan tot de mogelijkheden.

Momenteel hebben de meeste smartwatches, enkele uitzonderingen daargelaten, verplicht een verbinding met je smartphone nodig om slimme functies aan te bieden. Die noodzaak om toch nog steeds een smartphone op zak te moeten hebben, maakt het moeilijk om de hoge kost van een smartwatch te verantwoorden.

Toch zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan een zelfstandige smartwatch, althans voorlopig nog. Het kleine scherm en de beperkte rekenkracht limiteren het type apps dat je op zo’n horloge kan draaien. Ook het korte batterijleven is momenteel nog een pijnpunt, en dat zal met de toevoeging van netwerkmogelijkheden zeker niet verbeteren. Ten slotte is er ook nog de kost van een extra data-abonnement om het – sowieso al prijzige – horloge nuttig te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business