Nieuws

iTunes krijgt lokale synchronisatie terug

De nieuwe ontwikkelaarsbèta van iTunes herstelt een belangrijke synchronisatiefunctie die verdween in OS X Mavericks.

Ontwikkelaars kregen gisteren voor de eerste keer de nieuwste versie van iTunes onder ogen. Een functie die Apple verwijderde in OS X Mavericks is opnieuw van de partij: lokale synchronisatie van contacten.

Met de lancering van Mavericks (OS X 10.9) eind vorig jaar gaf Apple je niet langer de keuze om je contacten, agenda"s, bladwijzers en notities manueel te synchroniseren tussen Macs en iOS-toestellen. Je werd min of meer gedwongen om iCloud te gebruiken.

[related_article id=”160734″]

Veel klachten
Die beslissing werd genomen omdat Apple weg wilde van Sync Services. Maar dit ergerde toch een heleboel mensen, omdat het iPhone- en iPadgebruikers dwong om hun contacten en andere informatie op te slaan op Apples iCloud-servers als ze die wilden synchroniseren met hun andere toestellen. En die synchronisatie is nu net altijd een kernfunctie van iOS geweest.

Op de discussiefora van Apple kan je heel wat klachten vinden over deze verandering, voornamelijk door de privacyproblemen die geassocieerd worden met het opslaan van contacten op iCloud. Vooral de Europese gebruikers waren niet gelukkig met de beslissing. Het NSA-schandaal maakt het vertrouwen er niet bepaald groter op, en onze privacywetten zijn heel wat strikter dan de Amerikaanse.

Terugkeer
Blijkbaar gaven genoeg mensen feedback op deze functie, want de lokale synchronisatie is terug van weggeweest in de laatste bètaversie. De developersversie van iTunes 11.1.6 – die samen met de bèta van OS X Mavericks 10.9.3 vrijgegeven werd als (build 13D17) – herstelt de mogelijkheid om contacten en agenda-informatie rechtstreeks van je Mac met OS X 10.9.3 te synchroniseren naar je iPhone, iPad of Ipod Touch. In de huidige versie van iTunes, 11.1.5, is de feature voor alle duidelijkheid dus nog niet aanwezig.

Apple geeft nooit pre-releasedata voor zijn producten, maar je kan iTunes 11.1.6 naar alle waarschijnlijkheid ergens in de komende maand verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business