Nieuws

Apple-batterij leert van jouw gedrag

Nieuwe technologie van Apple moet het energieverbruik van je iPhone afstemmen op je gewoontes, zodat je batterij langer meegaat.

Apple heeft twee patenten ingediend voor een technologie die je iPhone een langer batterijleven moet geven. Het gaat echter niet om een krachtigere batterij of een zuiniger scherm. Het is de bedoeling dat je iPhone gaat leren van jouw gedrag.

Door na te gaan wanneer je de telefoon gebruikt, en hoe, zal iOS anticiperen op jouw noden. Wanneer je bepaalde functies rond eenzelfde tijdstip nooit gebruikt, kunnen ze op een laag pitje of zelfs uitgeschakeld worden om het energieverbruik te beperken.

De iPhone zal leren wanneer hij opgeladen wordt, en daar op inspelen. Misschien valt je telefoon wel elke woensdagavond uit voordat je thuiskomt, omdat je rechtstreeks van je werk naar de korfbalclub trekt en de hele dag geen stopcontact ziet. In dat geval herconfigureert het toestel zich dusdanig dat het minder energie verbruikt op woensdag, door bijvoorbeeld het scherm een stuk donkerder te zetten.

[related_article id=”158256″]

In die lijn is het niet nodig dat de iPhone volledig wakker blijft wanneer blijkt dat je elke vrijdag gedurende twee uur je toestel in vliegtuigmodus zet en het niet activeert. Omdat het systeem deduceert dat je je toestel dan niet gebruikt, mag alles gerust wat trager verlopen op de achtergrond.

Een tweede patent heeft hetzelfde doel maar focust zich op het gebruik van apps. Door te kijken welke toepassingen op de achtergrond draaien en wanneer je ze ook effectief gebruikt, zal de iPhone het energiegebruik beter kunnen verdelen, met een langer batterijleven tot gevolg.

Het is afwachten hoeveel langer de batterij van de iPhone zal meegaan en wanneer de nieuwe technologie haar intrede zal maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business