Nieuws

Succes BlackBerry 10 blijft uit

De verkoop van BlackBerry's blijft dalen en daar kan ook het nieuwe BlackBerry 10 niets aan veranderen.

Het besturingssysteem BlackBerry 10 slaagt er niet in het noodlijdende BlackBerry in groene cijfers te duwen. De verkoop van de smartphones blijft moeilijk verlopen, en dan nog zijn het vooral de oudere exemplaren die over de toonbank gaan.

Van de 3,4 miljoen telefoons die het bedrijf vorig kwartaal aan de man bracht stond er maar op 1,1 miljoen het nieuwe BlackBerry 10 OS. Vooral de oudere BlackBerry 7-toestellen zijn relatief populair, met name in opkomende telefoniemarkten.

[related_article id=”161563″]

Dit laatste kwartaal daalde het inkomen met maar liefst 64% tot 976 miljoen dollar. Dat bedrag volstond niet om BlackBerry voor een verlies van 423 miljoen dollar te behoeden. Toch blijft CEO John Chen positief. Hij stelt dat het bedrijf in het midden van een transformatie zit en hoopt dat er in 2016 weer structureel winst zal geboekt worden.

Eind februari stelde BlackBerry nog twee nieuwe toestellen voor, de goedkope Z3 en de klassieke Q20. Of die telefoons het noodlijdende technologiebedrijf er bovenop kunnen helpen blijft nog maar de vraag. Ook Android en Windows bieden immers goedkope telefoons aan en aan de andere kant van het spectrum zijn BlackBerry"s alleen nog populair bij een nichemarkt van professionals die beveiliging hoog in het vaandel dragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business