Nieuws

Microsoft neust niet meer in je Hotmail

Microsoft past de gebruiksovereenkomst van zijn webmail aan. Het belooft geen mails meer te lezen, zelfs niet van gebruikers die bedrijfsgeheimen gestolen zouden hebben.

Het blijft voor Microsoft niet bij woorden: na een verontschuldiging omdat het bedrijf Hotmail-accounts doorzocht, volgt nu ook een ingrijpende beleidsverandering.

Brad Smith, het hoofd van Microsofts juridische departement, kondigde vrijdag aan dat het bedrijf zowel het interne beleid als de gebruiksovereenkomst zal aanpassen. 

[related_article id=”161452″]

“Als we vanaf nu informatie ontvangen dat iemand onze diensten gebruikt om gestolen intellectuele of fysieke eigendommen van Microsoft te verkopen, zullen we niet langer zelf de privécontent van een verdachte gebruiker doorzoeken. We zullen de zaak dan doorgeven aan de bevoegde instanties als er verdere acties nodig zijn”, laat Smith weten in een blogpost.

Deze veranderingen volgen op het bericht dat Microsoft de e-mails van een Hotmailgebruiker gelezen had om een Microsoft-werknemer die verdacht wordt van bedrijfsspionage op te sporen. Hotmail werd daarna ook al omgedoopt tot Outlook.com. Vorige week kondigde het bedrijf al een beleidsverandering aan, maar besloot duidelijk dat dat niet voldoende was om de critici tevreden te stellen.

De interne beleidswijziging gaat onmiddellijk in, maar de aanpassing aan de gebruiksovereenkomst kan je verwachten “in de komende maanden”, zegt Smith.

Hij verklaarde verder ook dat Microsoft opteerde om zijn beleid aan te passen “als gevolg van de gesprekken die we intern en met actiegroepen en andere experts voerden”.

Het tilt Microsoft daarnaast een trapje hoger dan zijn concurrenten Google en Yahoo, die voor hun webmailproducten, Gmail en Yahoo Mail, ook erg brede beleidslijnen hanteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business