Nieuws

Apple aast op Japanse chipfabrikant

Het Japanse dagblad Nikkei beweert dat Apple bezig is met de aanschaf van een afdeling van Renesas Electronics, dat lcd-chips maakt voor mobiele apparaten.

Apple onderzoekt de mogelijkheid om een meerderheidsaandeel te krijgen van een Japanse fabrikant die chips maakt voor de schermen van smartphones, volgens Japans grootste dagblad. Nikkei beweert dat Apple kijkt naar een afdeling van Renesas Electronics.

Het Amerikaanse bedrijf wil Renesas SP Drivers overnemen. Een afdeling die chips ontwerpt voor smartphoneschermen. Hierdoor kan Apple de scherpte van het beeld en de batterijduur verbeteren.

[related_article id=”158256″]

Aandelen
Renesas SP Drivers is een samenwerking tussen Renesas, Sharp en het Taiwanese Powerchip. Apple wil Renesas" volledige aandeel van 55 procent overnemen. Daar zou 50 miljard yen (349 miljoen euro) mee gemoeid zijn.

Als de deal doorgaat, verkoopt ook Sharp al zijn aandelen (25 procent) aan Apple, mocht het bedrijf daarom verzoeken. Powerchip, dat verantwoordelijk is voor de productie, heeft de overige 20 procent in bezit.

Marktaandeel
Renesas SP Drivers is de leverancier van driver- en controllerchips voor kleine en middelgrote lcd-schermen voor ongeveer een derde van de wereldmarkt, volgens Nikkei. Deze chips spelen een belangrijke rol in de kwaliteit, resultaat en energie-efficiëntie van schermen.

“Doordat zijn aandeel op de smartphonemarkt afneemt, wil Apple deze belangrijke technologie liever in huis hebben dan het uitbesteden aan een leverancier”, schrijft de krant. Dit lijkt te kloppen, want Apple krijgt steeds meer expertise en wordt op deze manier zelf een chipgigant.

Onlangs heeft Apple een serie chipgerelateerde bedrijven aangekocht, waaronder PA Semi en Intrinsity. Beide fabrikanten stellen Apple in staat om zelf processors te ontwerpen. Het resultaat hiervan is te zien in de 64-bit A7 in de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini Retina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business