Nieuws

HP Spectre 13 x2

Voordelen
Beeldkwaliteit
Afwerking
Tablet/laptop-systeem
Nadelen
Prijs
Prestaties
Aantal aansluitingen
Autonomie tablet
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De HP Spectre 13 x2 heeft zeker potentieel dankzij het uitneembare scherm, maar het te hoge prijskaartje gooit roet in het eten.

Op het eerste gezicht lijkt de HP Spectre 13 x2 een doordeweekse laptop met een mooie aluminium afwerking. De randen zijn wel scherp, maar het blijft een mooi juweeltje.

Zodra je de laptop opent, valt direct op dat het scherm behoorlijk veel weegt ten opzicht van het toetsenbord. Dat komt omdat de Spectre 13 x2 in feite een tablet/laptop-hybride is, waarvan je het scherm kan losklikken. Dit betekent dat alle hardware in het scherm zit. In het toetsenbord schuilt enkel een extra batterij.

Die extra batterij is zeker nodig, want dankzij de snelle Intel Core i5-processor is deze tablet snel leeg. Bij licht gebruik houdt hij het amper 2 uur uit. Gelukkig biedt het toetsenbord nog eens vier uur extra autonomie, zodat het geheel op een schappelijke 6 uur uitkomt. Onder zware belasting daalt de autonomie naar 4 uur, een prima cijfer waaruit blijkt dat de snelle processor energiezuinig kan werken.

De tablet ziet er heel strak uit, met enkel maar een aan/uit-knop aan de achterkant. Verder moet je alle aansluitingen op het toetsenbord zoeken. Alhoewel er niet al te veel zijn: HDMI, 2x USB 3.0 en een hoofdtelefoonaansluiting. Geen spoor van een geheugenkaart- of netwerkaansluiting.

De geïntegreerde grafische chip scoort trouwens verrassend goed. Ideaal om spelletjes op laag detail overal te spelen. Op vlak van prestaties scoort hij minder goed dan de Acer E1-572. De scores leunen verrassend dicht tegen de Vaio Tap 11 aan.

Het hoge prijskaartje wordt natuurlijk veroorzaakt door het uitneembare scherm, maar gezien de rest van de specificaties vind ik de Spectre 13 x2 te duur. Laat de prijs zakken tot de psychologische grens van 1000 euro en steek er een Pentium-chip in (omdat het verschil toch klein is). Dan heb je een winnaar in handen, HP. Nu is het eerder een dure vogel.

Specificaties HP Spectre x2 13-H200ED:

  • CPU: Intel Core i5-4202Y
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Intel HD 4200 Graphics
  • Opslag: 128 GB SSD
  • Scherm: 15,3", glossy, 1.920 x 1.080 pixels
  • OS: Windows 8.1

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business