Nieuws

Meeste bedrijven kiezen voor hybride cloud

Meer dan de helft van de bedrijven gebruikt een mengeling van publieke en private clouddiensten.

Bijna alle bedrijven werken al in de cloud, en de meerderheid van hen kiest daarbij voor een combinatie van een publieke en private cloud.

Dat is de conclusie in een rapport van SaaS-provider Rightscale, gebaseerd op een enquête bij meer dan duizend IT-professionals bij grote en kleine bedrijven.

Maar liefst 94 procent van de respondenten geeft aan dat zijn bedrijf met een of andere vorm van cloudadoptie bezig is. De hybride cloud eist de meeste aandacht op: 58 procent van de ondervraagden vertrouwt niet op alleen een publieke of private cloud, maar op een mix van beide modellen.

Amazon op 1
Bij de gebruikte en overwogen publieke clouds staat Amazon op nummer 1, met een ruime voorsprong. Op nummer 2 en 3 staan respectievelijk Rackspace Public Cloud en VMware vCloud Hybrid Service. Ook Google App Engine scoort sterk. Maar Microsoft Azure, dat afgelopen week flink werd uitgebreid, heeft nog heel wat in te halen.

Voor private clouds is VMware de populairste leverancier, met vSphere en vCenter als keuzes. Nummer 2 komt niet ver daarachter: OpenStack.

Een belangrijke trend die Rightscale nog ziet bij bedrijven die de cloud gebruiken, is selfservice-IT. Vooral devops is een belangrijke factor die dat mogelijk maakt. Dit jaar geeft 62 procent van de bedrijven aan dat ze een devops-aanpak gebruiken, terwijl dat vorig jaar 54 procent was. De populairste tool in dit domein is Chef.

In samenwerking met Smartbiz.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business