Nieuws

Dropbox’ Harmony laat software samenwerken

Cloudopslagdienst Dropbox wil betere samenwerking met andere software en komt met speciale tools. De integratie start met Microsoft Office.

Dropbox onthult het nieuwe project Harmony, waarmee het cloudopslagbedrijf bewerkingstools voor zijn app toevoegt aan andere software. Microsoft Office is als eerste aan de beurt.

Met Harmony verschijnt het karakteristieke groene Dropbox-vinkje in apps als Word en Powerpoint om aan te duiden of het document gesynchroniseerd is met de cloud, op dezelfde manier als normaal ook al gebeurt.

Het vinkje geeft ook aan of iemand anders hetzelfde document heeft geopend. Als je erop klikt wordt het document bij iedereen die het open heeft staan bijgewerkt naar de laatste versie.

Dropbox voor bedrijven
Dropbox heeft nog geen verdere details vrijgegeven over Project Harmony. Wel maakt de cloudopslagdienst bekend dat Dropbox voor bedrijven nu beschikbaar is. 

Gebruikers krijgen daarbij een account voor persoonlijk en een account voor zakelijk gebruik. Het bedrag blijft staan op 15 dollar per maand per gebruiker, met minimaal vijf gebruikers en geen limiet op de opslag.

Concurrent Box
Project Harmony en het vernieuwde zakelijke gedeelte zijn Dropbox" antwoord op bedrijven als Box, dat een sterk en concurrerend platform heeft gemaakt dat minder op de consument en meer op het zakenleven is gericht.

Het nieuws van Dropbox komt vlak na de aankondiging van concurrent Box dat het binnenkort met een grote publieke bekendmaking komt. Die vindt later deze maand plaats. Eerder kwam Box al met het nieuwe Box View.

Mogelijke beursgang
Intussen draait de geruchtenmachine over een eerste beursgang van Dropbox al een tijdje. Of en wanneer dit gebeurt is slechts giswerk.

Dropbox, dat inmiddels 275 miljoen gebruikers heeft, wordt momenteel getaxeerd op ongeveer 10 miljard dollar na het ophalen van een Series C-financiering van 350 miljoen dollar samen met een lening van 500 miljoen dollar bij JPMorgan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business