Nieuws

Opvolger legendarische Linksys WRT-router nu beschikbaar

De Linksys WRT1900AC-router is vanaf nu beschikbaar en treedt in de voetsporen van de iconische WRT54G van enkele jaren geleden.

De nieuwe draadloze WRT1900AC-router van Linksys, die eerder dit jaar op de Consumer Electronics Show in Las Vegas werd aangekondigd, ligt vanaf nu in de winkelrekken.

De WRT1900AC is de opvolger van de legendarische WRT54G, die erg populair was vanwege zijn openbron karakter. Naast de standaard firmware, kunnen gebruikers ook de alternatieve OpenWRT-software installeren om hun router zelf te ‘hacken’ en nieuwe oplossingen en functies voor het toestel te creëren. Andere belangrijke elementen van OpenWRT zijn onder meer de transparante broncode, veiligheid en uitgebreide package repositories.

Omdat de WRT54G ondertussen al 11 jaar oud is, was het wel eens tijd voor een update. De nieuwe WRT1900AC is uitgerust met een 1,2 GHz dualcore-processor, 256 MB DDR3 RAM, 128 MB Flash-geheugen, 1x USB 3.0 en 1x eSATA/USB 2.0.

De router ondersteunt 802.11ac en heeft vier afneembare antennes in plaats van de standaard drie. Zo kan hij telkens de drie beste antennes selecteren om data te verzenden via de drie beschikbare spatial streams. Op de 2,4 GHz-band haalt de WRT1900AC tot 600 Mbps, op de 5 GHz-band is dat tot 1,3 Gbps.

De nieuwe beheertool Smart Wi-Fi geeft gebruikers toegang tot aangesloten apparaten vanuit een browser of mobiele app. Zo kan je van op elke locatie je thuisnetwerk beheren en per apparaat bepaalde functies in- of uitschakelen.

Na de eerste aankondiging begin dit jaar werden nog een aantal extra functies toegevoegd. De WRT1900AC kan niet alleen dienst doen als router, maar ook als range extender of wireless bridge. Daarnaast werd ondersteuning voor No-IP dynamic DNS-service toegevoegd en is Linksys van plan om Wi-Fi Scheduling en een op OpenVPN-gebaseerde VPN-server te implementeren in een toekomstige firmware-update.

De Linksys WRT1900AC-router is onmiddellijk beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 279 euro opgeplakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business