Nieuws

Google stap dichter bij modulaire smartphone

Project Ara heeft nog een lange weg te gaan, maar met het vrijgeven van de eerste moduledeveloperskit zet Google een stap richting de lancering van de modulaire smartphone eind 2014.

Google is weer een stapje dichter bij het lanceren van Project Ara, een ontwerp voor een modulaire smartphone. Het bedrijf kondigde woensdag aan dat de eerste versie van de Project Ara moduledevelopmentkit (MDK) nu gratis beschikbaar is voor ontwikkelaars.

De MDK, v0.10, is een "zeer vroege versie". Maar volgens Google geeft het ontwikkelaars toch het nodige inzicht in het project en de mogelijkheid om feedback te geven op wat ze tot nu toe gezien hebben.

[related_article id=”158901″]

Motorola
Googles Project Ara was oorspronkelijk onderdeel van Motorola"s productlijn, toen de zoekmachinegigant dat bedrijf nog in de gelederen had. Bij de verkoop van Motorola aan Lenovo, stond Google er echter op dat Project Ara niet mee zou verhuizen.

Project Ara is zeer ambitieus. De technologie staat consumenten toe om zelf componenten uit te zoeken en toe te voegen aan hun smartphone. Het idee hierachter is om een meer aanpasbare ervaring te geven in plaats van dat klanten tevreden moeten zijn met wat de fabrikanten leveren.

De techniek bevindt zich nog in de conceptfase en het gaat nog wel even duren voordat de consument er echt mee aan de slag mag.

Conferentie voor ontwikkelaars
De lancering van de eerste MDK wordt onwaarschijnlijk nog gevolgd door vele andere kits. Google stelt dat het MDK"s blijft vrijgeven totdat de zoekmachinegigant eind 2014 eindelijk met een definitieve versie komt.

In aanvulling op de MDK-upgrades houdt Google volgende week zijn eerste Project Ara Developers Conference. Dit gebeurt in het Computer History Museum in Mountain View.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business